ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση απαίτησε 100.000 ευρώ από διανομέα που τραυματίστηκε

Επιχείρηση στο Βόλο απαίτησε 100.000 ευρώ από διανομέα που τραυματίστηκε

Διανομέας στο Βόλο τραυματίστηκε σοβαρά σε εργατικό ατύχημα και η επιχείρηση τού έκανε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη, ζητώντας μάλιστα 100.000 ευρώ.
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2021 σε γνωστό κατάστημα 24ωρης διανομής προϊόντων στην πόλη. Ο διανομέας είχε τραυματιστεί σοβαρά με συνέπεια να χειρουργηθεί δύο φορές στον αγκώνα.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η επιχείρηση που εργαζόταν αρνήθηκε να δηλώσει το ατύχημα ως εργατικό, φοβούμενη ότι θα αποκαλυφθεί η υποδηλωμένη εργασία όλων των διανομέων της, καθώς και η μη παροχή μέσων ατομικής προστασίας όπως ορίζει ο νόμος και προσπάθησε να φιμώσει τον διανομέα από την πρώτη στιγμή.

Ο εργαζόμενος, θέλοντας να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και με τη βοήθεια του ΣΒΕΟΔ (Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου), κατήγγειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες το ατύχημά του ως εργατικό, τη μη παροχή ΜΑΠ, ην υποδηλωμένη εργασία του, καθώς και τη μη καταβολή δώρων, υπερωριών καθώς κατέθεσε και αγωγή κατά της επιχείρησης για ηθική βλάβη, διαφορά δεδουλευμένων Πάσχα, αργίες, Σ/Κ δώρα κ.τ.λ.

Η επιχείρηση προέβη σε αγωγή ύψους 100.000€ κατά του διανομέα, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη. Κατέθεσε και ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία έπεσαν στο κενό από την πρώτη στιγμή όπως εξίσου και η αγωγή κατά του εργαζόμενου. Σημειώνεται πως δύο συνάδελφοι του εργαζόμενου κατέθεσαν ψευδώς ότι εκείνη την ημέρα ο διανομέας δεν εργαζόταν πράγμα που όμως αποδείχθηκε πως ήταν ψέμα.

Δικαιώθηκε στα δικαστήρια ο διανομέας

Αρχικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου με απόφαση του το καλοκαίρι του 2022 δικαίωσε τον εργαζόμενο και υποχρέωσε τον εργοδότη να του καταβάλει ως προσωρινά εκτελεστέο ένα ποσό. Η έφεση από την πλευρά της εργοδοσίας δεν καρποφόρησε με συνέπεια το Μονομελές Εφετείο Λάρισας με απόφαση του στις 7 Απριλίου του 2023 να επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση και έτσι η επιχείρηση να υποχρεωθεί να καταβάλει στον εργαζόμενο διαφορές δεδουλευμένων, αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη ο διανομέας, καθώς και την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του. Επίσης το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου δικάζοντας την εργατική αγωγή, επιδίκασε και αποζημίωση χρήσης ιδίου οχήματος.

«Αυτή η νίκη δείχνει το δρόμο για κάθε συνάδελφο ο οποίος μπορεί να βρεθεί ή έχει βρεθεί στην ίδια θέση, πως η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο μας σε τέτοια περιστατικά. Κανείς δεν είναι μόνος/η απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων. Σταθήκαμε δίπλα στο συνάδελφο και θα το ξανακάνουμε όποτε αυτό χρειαστεί», τονίζει το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.Πηγή: pentapostagma.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σε ποια φανάρια θα μπουν κάμερες – Δείτε ποιοι οδηγοί κινδυνεύουν με πρόστιμο 700 ευρώ

evosmos

Επένδυση στο Ελληνικό: Το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, λένε τα ξένα ΜΜΕ

evosmos

Νέα γενική κατακραυγή κατά των «Ράδιο Αρβύλα», αυτή τη φορά με αφορμή τον covid

evosmos

Leave a Comment