ΕΛΛΑΔΑ

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ “KONTRA” ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ! ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ! ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΜΠΙΡΗ, ΕΜΠΙΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ…

Σε θρίλερ με δικαστικές προεκτάσεις εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο οποίος, όπως έγινε σήμερα γνωστό, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Τον θάνατο του μετόχου του καναλιού «Kontra» και ιδρυτή του κόμματος «Οικολόγοι Ελλάδος» καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς, αν και η κηδεία του είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 8 Μαΐου, με εντολή εισαγγελέα όλα «πάγωσαν», για να πραγματοποιηθεί στη σορό η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής, καθώς και όλες οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Για τον θάνατο Παπανικόλα υπέβαλε μήνυση ο έμπιστος συνεργάτης του, Σπύρος Λαμπίρης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του εκλιπόντος δεν προέκυψε από κανένα γνωστό αίτιο και ότι ήταν καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Παπανικόλας ζούσε σε θεραπευτήριο του Ωρωπού, το οποίο του ανήκε, ωστόσο, λίγες ώρες πριν πεθάνει, μεταφέρθηκε αιφνιδίως από τους οικείους του σε άγνωστη τοποθεσία (πιθανότατα σε ιδιωτική κλινική).

Την ίδια στιγμή οι συγγενείς του εκλιπόντος υποστηρίζουν ότι υφίσταται προσωρινή διαταγή από δικαστήριο, που είχε ορίσει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο να λαμβάνει τις αποφάσεις για τη ζωή του Παπανικόλα.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο δικηγόρος της πλευράς Παπανικόλα, Στέλιος Σούρλας, ανέφερε ότι ο εκλιπών ποτέ δεν συναίνεσε να φύγει από το σπίτι του και ότι εμπιστευόταν μόνο τον συνεργάτη του και επιστήθιο φίλο, Σπυρίδωνα Λαμπίρη.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας είχε καρκίνο του παγκρέατος, αλλά δεν ήταν σε τελικό στάδιο.

Για τις συνθήκες του θανάτου, ο κ. Σούρλας είπε ότι «δεν τις γνωρίζουμε, αλλά λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του απεβίωσε. Αυτό κάνει τεράστια εντύπωση». Αναφέρθηκε ακόμη σε πρόσωπο που φρόντιζε τον Παπανικόλα, το οποίο, δύο μέρες πριν τον θάνατό του, είπε στον κ. Λαμπίρη ότι «όταν πεθάνει, δεν χρειάζεται να του κάνετε νεκροψία-νεκροτομή. Και μια βεβαίωση αρκεί». «Αυτό χρειάζεται διερεύνηση» τόνισε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού που κατείχε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, είχε γίνει προσπάθεια από άτομο του κύκλου του να του πάρει τις μετοχές. Όπως ανέφερε ο Στέλιος Σούρλας, «εις γνώσεως της διευθύνσεως του Kontra και του ΕΣΡ έγινε προσπάθεια από συγγενικό του πρόσωπο να του πάρει τις μετοχές, πριν από ενάμιση χρόνο, όταν όμως ο Παπανικόλας αντιλήφθηκε ότι αυτό ήταν άλλο από αυτό που είχε υπογράφει και ξεγελάστηκε, αμέσως προχώρησε στις νόμιμες ενέργειες και υπέβαλε μήνυση για απόπειρα κακουργηματικής απάτης».

Όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατό του.

Τι λέει ο δικηγόρος των αδερφών Παπανικόλα

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των αδερφών του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Δημήτρης Χρυσάφης, είπε κι εκείνος ότι ο μέτοχος του «Kontra» εμπιστευόταν μόνο τον εντολέα του, Σπύρο Λαμπίρη, αλλά αγαπούσε τα αδέρφια του, που τον φρόντιζαν. Το αν ο καρκίνος ήταν σε τελικό στάδιο, το κρίνουν οι γιατροί, πρόσθεσε ακόμη.

Η προσωρινή διαταγή, που όριζε συμπαραστάτη τον αδελφό του, ελήφθη και με ιατρικές γνωματεύσεις που προσκομιστήκαν στο δικαστήριο, αλλά και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του Παπανικόλα. Δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί την όλη κατάσταση ή να πει ότι θέλει ή δεν θέλει, εξήγησε.

Σχολίασε ακόμη ότι «δεν είχε καμία διαμάχη με τα αδέρφια του» και επισήμανε ότι «ο Παπανικόλας είχε αφιερώσει τη ζωή του και την περιουσία στην οικολογία. Τα τελευταία χρόνια χρωστούσε σε εφορία, δήμους και τράπεζες, δεν ήταν αφερέγγυος. Έχω συστήσει στους συγγενείς του να προχωρήσουν σε αποποίηση της κληρονομιάς. Δεν τίθεται θέμα οικονομικού κινήτρου».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ελληνόφωνα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη έκαψαν εικόνα της Παναγίας με κεριά

evosmos

Ήπειρος: Επέστρεψε και φέτος στη φωλιά του ο γύπας Ασπρομάρης

evosmos

Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του Γιώργου Ζαπάντη από αστυνομική βία – Έρανος για τη μάνα και την αδερφή του

evosmos

Leave a Comment