ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή ένωση – O νέος άξονας Κίνας, Ρωσίας, Ιράν και Βόρειας Κορέας απειλεί με τρομακτική ήττα τις ΗΠΑ

Όπως επεσήμανε περίφημα ο Winston Churchill, «Ποτέ δεν ανησυχώ για τη δράση, παρά μόνο για την αδράνεια».
Η αμερικανική ηγεσία έχει την οσμή μιας ρωμαϊκής παρακμής… και δεν είναι πλέον δυνατό να αναστραφεί η κατάσταση καθώς έχει επαναπαυθεί από την νίκη της στον Ψυχρό Πόλεμο το 1989 οι αντίπαλοί τους απεργάζονται την ήττα τους στη νέα υπό διαμόρφωση γεωπολιτική αντιπαλότητα

H πολιτική των ΗΠΑ οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου άξονα «ολοκληρωτικών καθεστώτων» όπως τα αποκαλεί η Δύση ενώ στη πραγματικότητα αυτά δεν είναι απλώς φιλελεύθερα,  επικίνδυνου για την κυριαρχία της: Ρωσία, Κίνα και Ιράν, με τη Βόρεια Κορέα να μην απέχει πολύ από το να ενταχθεί στον.. άξονα του κακού, σύμφωνα με ανάλυση του Gatestone Institute!

Η στρατιωτική συνεργασία

Το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία διεξήγαγαν πρόσφατα κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Θάλασσα του Ομάν, που ονομάστηκε Marine Security Belt 2023.
Το κρατικά ελεγχόμενο δίκτυο Press TV του Ιράν καυχήθηκε ότι για να αντιταχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Ρωσία ενίσχυσαν επίσης τις «κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τους πρόσφατα χρόνια ως μέρος της ευθυγράμμισης της εξωτερικής τους πολιτικής».
«Τον Δεκέμβριο, οι ναυτικές δυνάμεις της Κίνας και της Ρωσίας ξεκίνησαν κοινή άσκηση διάρκειας μίας εβδομάδας στα ανοικτά των ακτών της κινεζικής επαρχίας Zhejiang στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.
Η Διοίκηση της Ανατολικής Στρατιάς του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας είπε τότε ότι η κοινή άσκηση στόχευε στην επίδειξη της αποφασιστικότητας και της ικανότητας των δύο πλευρών να ανταποκριθούν από κοινού στις απειλές για την ασφάλεια στη θάλασσα και να εμβαθύνουν περαιτέρω τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση συντονισμού Κίνας-Ρωσίας».

Μη φιλελεύθερο καθεστώτα

Όταν αυτού του είδους οι κρίσιμοι άξονες αναπτυχθούν στον κόσμο μεταξύ των αποκαλούμενων «αυταρχικών καθεστώτων» (illiberal democracies) πιθανότατα θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια, αν όχι δεκαετίες.
Όπως είπε στους γερουσιαστές ο Πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού των ΗΠΑ, Στρατηγός Mark Milley, η συμμαχία μεταξύ Κίνας, Ρωσίας και Ιράν θα αποτελούσε σημαντικό πρόβλημα για τις ΗΠΑ.
Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων  μαζί με τον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin, ο Milley είπε ότι η Ρωσία και η Κίνα “έρχονται πιο κοντά… Και μετά… το Ιράν είναι το τρίτο.
Έτσι αυτές οι τρεις χώρες μαζί θα είναι προβληματικές για πολλούς
Τα επόμενα χρόνια νομίζω, ειδικά η Ρωσία και η Κίνα λόγω των στρατιωτικών και των οικονομικών δυνατοτήτων τους».
Why Iran? This is why: Russia, China and Iran form the geopolitical  triangle that makes up Asia. If this alliance solidifies, the entire  Central Asia — including Afghanistan — will be freed
O ρόλος του Ιράν

Το ιρανικό καθεστώς, ειδικά, επωφελείται πλήρως από αυτόν τον άξονα. πουλάει όπλα στη Ρωσία. πουλά πετρέλαιο και εμπορεύεται με τη Ρωσία και την Κίνα παρά τις κυρώσεις, και υπολογίζει στην υποστήριξη του Πεκίνου και της Μόσχας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Όπως παραδέχτηκε ο Ali Akbar Velayat, ανώτερος σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Ali Khamenei, παραδόξως στην ελεγχόμενη από το κράτος Tasnim News του Ιράν:
«Είμαστε μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που στέκονται ξεκάθαρα ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζουν σθεναρά την πολιτική τους ζωή και συνάπτουν σχέσεις και συναλλαγές με άλλες χώρες.
Άρα, τι φταίει να έχουμε σχέσεις με χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, και Ινδία;! Αυτές οι χώρες έχουν προηγμένη τεχνολογία και πολλές φορές, σε αντίθεση με τη Δύση, ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά μας και μας πρόσφεραν τις δυνατότητές τους.

Τι άλλο να περιμένουμε από μια συμμαχική χώρα;…..
Ναι, κατά τη διάρκεια του χρόνια κυρώσεων, ο καλύτερος πελάτης μας ήταν η Κίνα, και σε μερικά χρόνια, ανταλλάξαμε αγαθά αξίας έως και 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα
Πρόσφατα, στην τελευταία κίνηση που έγινε από τη Δύση και με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα ψήφισμα έπρεπε να εκδοθεί εναντίον μας (στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ), αλλά τέθηκε veto τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Κίνα».
Pro-ISIS Magazine Lambasts Indian Muslim Scholars | MEMRI
Το υπαρκτό κενό παγκόσμιας ηγεσίας

Η κυβέρνηση Biden έχει δημιουργήσει ένα κενό ηγεσίας στην παγκόσμια σκηνή.
Εάν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν περαιτέρω από την Ασία, τον Ινδο-Ειρηνικό, τη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία, τη Λατινική Αμερική — οπουδήποτε — το κενό που δημιουργείται σίγουρα θα καλυφθεί από τον νέο άξονα Κίνας-Ρωσίας-Ιράν. Η αποχώρηση των ΗΠΑ είναι, πιθανότατα, ακριβώς αυτό που ελπίζουν και περιμένουν.
Εάν ο Putin δει κέρδη στην Ουκρανία (όπως είναι ιδιαίτερα πιθανό), η Κίνα θα προσπαθήσει να καταλάβει την Ταϊβάν.
Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ John Bolton δήλωσε.
«Καθόμαστε… ακίνητοι και οι Κινέζοι, οι Ρώσοι, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και αρκετοί άλλοι κινούνται για να στηρίξουν τις σχέσεις τους και να μας απειλούν σε πολλά διαφορετικά μέρη...
Είναι μια ένδειξη ότι οι Σαουδάραβες και άλλοι προσπαθούν [επίσης] να αντισταθμίσουν κινδύνους από κοινού με την Κίνα και τη Ρωσία, επειδή δεν πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την αποφασιστικότητα και το σθένος που απαιτείται για να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν τον κόσμο από το Ιράν και τις προθέσεις του».
«Οι Κινέζοι», πρόσθεσε ο Bolton, «έχουν μια στρατηγική που ακολουθούν…».
Χάρη στην έλλειψη ηγεσίας και το κενό που δημιούργησε η κυβέρνηση Biden — και φαίνεται να συνεχίζει να δημιουργεί (εδώ, εδώ και εδώ) — στην παγκόσμια σκηνή, ο νέος άξονας Ιράν-Κίνας-Ρωσίας έχει διαμορφωθεί με το Πεκίνο , τη Μόσχα και την Τεχεράνη.
Ο Άξονας καταλαμβάνει την ηγεσία της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, ή — εάν καταφέρουν να νικήσουν τους φιλελευθέρους, όπως φαίνονται επίμονα αποφασισμένοι να κάνουν — θα είναι, ακριβέστερα, η νέα παγκόσμια αταξία.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Άφησε το μωρό της να πεθάνει από θερμοπληξία, πήγε για ψώνια και πούλησε τα ρούχα του στο Facebook! Μάνα- «τέρας» στη Βρετανία! (φωτο)

evosmos

Πρ. πράκτορας της CIA στον Λίβανο: «Δεν υπήρχε μόνο νιτρική αμμωνία στο λιμάνι – Ήταν έκρηξη στρατιωτικού όπλου»

evosmos

Πειρατές του bitcoin χτύπησαν Τσιτσιπά και Τομ Χανκς

evosmos

Leave a Comment