ΕΛΛΑΔΑ

Κυβέρνηση για κλάματα! Ο ΕΦΚΑ έδωσε κατά λάθος ένα 20ευρω παραπάνω σε 572.000 συνταξιούχους!

Το μπάχαλο που κρύβεται πίσω από τις επικοινωνιακές φούσκες του υπουργού Εργασίας αποκαλύφθηκε έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, καθώς μία στις πέντε συντάξεις Μαρτίου καταβλήθηκε λάθος!

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 2.600.000 συντάξεων που καταβλήθηκαν, οι 572.000 ήταν λανθασμένα μεγαλύτερες. Το συνολικό υπερβάλλον ποσό που πληρώθηκε ανέρχεται στα 15.500.000 ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο. Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αυτών έλαβε επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ.

Τα θέλουν πίσω τον Δεκέμβριο
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επέλεξε να πάρει πίσω τα ποσά από τους συνταξιούχους όχι άμεσα -δηλαδή λίγο πριν από τις εκλογές-, αλλά στο τέλος του χρόνου. Όπως αναφέρει, τα υπερβάλλοντα ποσά που καταβλήθηκαν λανθασμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων θα συμψηφιστούν με την καταβολή της σύνταξής τους στο τέλος του έτους, όταν θα συνυπολογιστεί όποια μικρή πρόσθετη αύξηση που θα δοθεί σε αυτούς λόγω του ότι το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο που προβλεπόταν στον Προϋπολογισμό.

Οι συνταξιούχοι που επηρεάζονται από την παραπάνω αστοχία μπορεί να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση από το τέλος της επόμενης εβδομάδας μέσα από την ανάρτηση των μηνιαίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ. Στα σημειώματα θα αναφέρεται ρητώς το υπερβάλλον ποσό που καταβλήθηκε. Ο Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες που προβλέπονται προκειμένου να ελεγχθούν πειθαρχικώς ενδεχόμενες παραλείψεις υπαλλήλων του οργανισμού, και έδωσε εντολή ώστε να δρομολογηθεί άμεσα η ενεργοποίηση της ρήτρας αποζημίωσης που προβλέπεται στη σύμβαση μεταξύ του ΕΦΚΑ και της αναδόχου εταιρίας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αντύπας: Θαμώνας ανέβηκε στην πίστα και άρχισε να τον χτυπάει

evosmos

ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ! ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΟΛΥΜΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΣΚΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΣ…ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Κρήτη: Θύμα απάτης 29χρονος – Το όνειρο του να γίνει influencer στο instagram του κόστισε ακριβά

evosmos

Leave a Comment