ΔΙΑΦΟΡΑ

Μυρίζουν τα παπούτσια σας; – Το απλό κόλπο για την αντιμετώπιση της κακοσμίας

Τα παπούτσια και ειδικά τα αθλητικά, μυρίζουν έντονα όταν φοριούνται συχνά.

Το πρόβλημα της δυσοσμίας δεν είναι απαραίτητα πιο έντονο μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω υψηλών θερμοκρασιών, αλλά όλες τις εποχές του χρόνου.

Πώς θα ξεμυρίσουν τα παπούτσια

Ο χρήστης του Reddit, superfluousapostroph, ανακάλυψε πρόσφατα ένα εύκολο κόλπο για να φρεσκάρετε τα παπούτσια σας όταν αρχίζουν να μυρίζουν.

Όπως λοιπόν αναφέρει, μία απλή και αποτελεσματική λύση είναι το απολυμαντικό χεριών.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τις σόλες των παπουτσιών, να ψεκάσετε τον πάτο με απολυμαντικό χεριών και αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, βάλτε ξανά τις σόλες και θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά έχει εξαφανιστεί.

Η δυσάρεστη μυρωδιά των παπουτσιών που προκαλείται από τα ιδρωμένα πόδια, είναι ενδεικτική των βακτηρίων που αναπτύσσονται. «Δεν είναι μόνο σημαντικό να απαλλαγείτε από αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά που υπάρχει στα παπούτσια σας αλλά και επιτακτική ανάγκη να σκοτώσετε τα ενοχλητικά βακτήρια», επισημαίνει στο Runner’s World ο Luke Lombardo, προπονητής και αθλητής τριάθλου Ironman.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν τη χρήση ενός απολυμαντικού χεριών με βάση το οινόπνευμα που περιέχει τουλάχιστον 60% αλκοόλη, καθώς η έρευνα έχει δείξει ότι τα απολυμαντικά που περιέχουν μεταξύ 60% και 95% αλκοόλη είναι πιο αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση μικροβίων.

Για να διασφαλίσετε ότι απολυμαίνετε τα παπούτσια σας όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αρκετό απολυμαντικό χεριών και να το αφήνετε να στεγνώσει εντελώς αντί να το σκουπίζετε.

Αλλαγή πάτων

Ένας επίσης πρακτικός τρόπος για να μη μυρίζουν τα παπούτσια σας είναι να πλένετε ή να αντικαθιστάτε συχνά τους πάτους. Επίσης, μπορείτε να ρίχνετε μια μικρή ποσότητα ταλκ πριν φορέσετε τα παπούτσια ( παντός τύπου κι όχι μόνο τα αθλητικά).

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Το αντικείμενο που πρέπει να αφαιρέσετε από την κρεβατοκάμαρα σύμφωνα με το Feng Shui!

evosmos

Τριανταρίζουν για να φύγουν από το πατρικό τους οι Έλληνες: 4 χρόνια αργότερα από τους άλλους Ευρωπαίους * Πιο γρήγορες κι αποφασιστικές οι γυναίκες

evosmos

Εκατομμύρια ξενόφερτα καβούρια εισβάλλουν στην Ευρώπη

evosmos

Leave a Comment