ΕΛΛΑΔΑ

Μηδενίζει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη η Κύπρος! – Εδώ επιδόματα πείνας…

Με Διάταγμα η Κύπρος τροποποιεί τη νομοθεσία του ΦΠΑ, για να επιβληθεί μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ στις παραδόσεις ψωμιού, γάλακτος, αυγών, παιδικών τροφών και παιδικών πανών, όπως και στα προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία και στις πάνες ενηλίκων.

Αυτό ακριβώς ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου στη σημερινή του συνεδρίαση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, το μέτρο είναι προσωρινού χαρακτήρα και θα ισχύσει από την ημερομηνία δημοσίευσης του διατάγματος μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Σκοπός του είναι η ανακούφιση των νοικοκυριών για να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις των τιμών σε βασικά προϊόντα, αυξήσεις που προκαλούνται από τις συνεχείς διεθνείς κρίσεις και επηρεάζουν αρνητικά τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου έχει υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, που αναμένεται να ανέλθει περίπου σε 11 εκατομμύρια ευρώ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Προβλέψεις επιστήμονα: Έτσι θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στην Ελλάδα – Ζέστη και βροχές

evosmos

Ελένη Ράντου και Βασίλης Παπακωνσταντίνου έκαναν ένα ξεχωριστό δώρο στην Νικολέτα τους που γιορτάζει

evosmos

Μ.Ιωαννίδου: «Ο Ν.Μουρατίδης θα πνιγεί απ’ την κακία του και θα σκάσει»

evosmos

Leave a Comment