ΕΛΛΑΔΑ

ΟΡΓΙΟ ΚΛΕΨΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ – ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ – ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Είκοσι τρία χρόνια μετά τη θέσπιση των πρώτων μέτρων για το λαθρεμπόριο των υγρών καυσίμων και την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών και εκροών στα βενζινάδικα και η παράνομη διακίνηση πετρελαιοειδών όπως και η νοθεία και οι πειραγμένες αντλίες οργιάζουν στην αγορά.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων των αρμόδιων διωκτικών και φορολογικών Αρχών το επιβεβαιώνουν:

• Το 3% των ποσοτήτων υγρών καυσίμων που διακινούνται ετησίως στην αγορά είναι παράνομο.

• Στα περίπου 4 από τα 100 γεμίσματα ετησίως του ρεζερβουάρ είναι πιθανόν ο ιδιοκτήτης Ι.Χ. να πέσει σε νοθευμένα καύσιμα. Δηλαδή να επωμιστεί ένα τεράστιο κόστος επισκευής του οχήματός του από τη ζημιά που θα του έχει προκληθεί.

• Σχεδόν 6 στα 10 βενζινάδικα που ελέγχθηκαν είχαν φορολογικές παραβάσεις.

• Η απώλεια φόρων από τη λαθραία διακίνηση, τη νοθεία και άλλες φορολογικές παραβάσεις στην τριετία 2020-2022 έφτασε στα 140 εκατ. ευρώ.

Περίπου 1 στα 10 σημεία εμπορίας υγρών καυσίμων παρανομεί.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από την επεξεργασία των στοιχείων του τριετούς απολογισμού ελέγχων που ανακοίνωσαν επισήμως πριν από περίπου 10 ημέρες τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ΑΑΔΕ και ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με αυτά στην αγορά των υγρών καυσίμων: Για το 2022 κατασχέθηκαν 195.802 λίτρα υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με υπολογισμούς της αγοράς την περασμένη χρονιά πουλήθηκαν πάνω από 7 εκατομμύρια λίτρων βενζίνης, ντίζελ κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης.

Άρα κοντά στο 3% διακινήθηκε λαθραία ή με άλλον παράνομο τρόπο.

Οι Χημικές Υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους (ΓΧΚ) έλαβαν στην τριετία και ανέλυσαν 8.820 δείγματα καυσίμων και διαπιστώθηκαν 276
μη κανονικά – νοθευμένα. Αντιστοιχούν στο 3%. Σε ετήσια βάση και συγκεκριμένα το 2022 ελήφθησαν 3.054 δείγματα καυσίμων και τα 115 εντοπίστηκαν μη κανονικά – νοθευμένα. Αντιστοιχούν σχεδόν στο 4% του συνόλου.

Ή με πιο απλά λόγια, τα 3 με 4 στα συνολικά 100 φουλαρίσματα ενός ρεζερβουάρ αυτοκινήτου γίνονται με νοθευμένα καύσιμα.

Ρεπορτάζ εφημερίδα Μακελειό

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Η στοιχειωμένη βίλα Έλληνα με πολυτελή αυτοκίνητα – Μια ανατριχιαστική ιστορία βγαλμένη από ταινία – Έφυγε όλη η οικογένεια κακήν κακώς

evosmos

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Τρένο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο [BINTEO]

evosmos

Πέθανε ξαφνικά ο ηθοποιός Διονύσης Μπουλάς λίγες μέρες πριν τα γενέθλια του

evosmos

Leave a Comment