ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν επιτέλους ζήτησε «συγγνώμη» για την καθυστερημένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στο σεισμό

Από τη μία η γενική κατακραυγή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στους πολύνεκρους σεισμούς και από την άλλη οι επερχόμενες -κρίσιμες για τον ίδιο, αλλά και για την Τουρκία– εκλογές, ανάγκασαν τον Ταγίπ Ερντογάν να ζητήσει για πρώτη φορά συγγνώμη από τους εκατομμύρια σεισμόπληκτους της πατρίδας του.

Ειδικότερα, ο Tούρκος πρόεδρος αποφάσισε να πάρει πάνω του την ευθύνη για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας προς τους κατοίκους της επαρχίας Αντιγιαμάν, μίας από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου. «Εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να εργασθούμε όπως θέλαμε στο Αντιγιαμάν για πολλές ημέρες. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του εκεί, τρεις εβδομάδες μετά τον σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 44.350 ανθρώπους στην Τουρκία, έχοντας πλήξει σημαντικά και τη γειτονική Συρία.

Από τις 6 Φεβρουαρίου και τους δύο σεισμούς των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ που κατέστρεψαν 170.000 κτίρια σε 11 τουρκικές επαρχίες, έχουν καταγραφεί περίπου 10.000 μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με την Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) και πολλές από αυτές ήταν αρκετά ισχυρές, όπως η σημερινή, μεγέθους 5,6 Ρίχτερ, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις, ενώ κατέρρευσαν περίπου 30 κτήρια στην επαρχία Μαλάτια. Οι νεκροί μόνο στην Τουρκία έχουν φτάσει (επίσημα) τις 44.374.

Σύμφωνα, πάντως, με τον Γιουνούς Σεζέρ, επικεφαλής της AFAD, οι εργασίες έρευνας και διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί σε σχεδόν 21.000 κτίρια, με τον ίδιο να αναφέρει ότι «είμαστε, πλέον, πλήρως επικεντρωμένοι στην απομάκρυνση των συντριμμιών». Όπως επισήμανε, στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν περισσότερα από 230.000 άτομα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σοκ σε όλο τον κόσμο: Ιταλός στραγγάλισε Νιγηριανό μετανάστη στο δρόμο, μπροστά στα μάτια περαστικών!

evosmos

Αγιά Σοφιά: Τηλεφώνημα Πούτιν – Ερντογάν

evosmos

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ!

evosmos

Leave a Comment