ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2023 – Χανιά: Δεύτερο σοκ για οικογένεια μετά τον θάνατο γυναίκας

Η καταγγελία δείχνει τα όσα περνάει το φετινό Πάσχα στα Χανιά μια οικογένεια που έχει στενή συγγενή της. Τα δύσκολα όπως φαίνεται συνεχίζονται…

Το φετινό Πάσχα βρίσκει μια οικογένεια στα Χανιά συντετριμμένη. Σαν να μην έφτανε ο πόνος της απώλειας ήρθαν τα γραφειοκρατικά ζητήματα να ξύσουν την ανοιχτή πληγή τους. Η γυναίκα που πέθανε παραμένει άταφη με την καταγγελία που ανέβηκε στο διαδίκτυο να προκαλεί αντιδράσεις στην Κρήτη και όχι μόνο. Αιτία των όσων συνέβησαν και συμβαίνουν μια πιστοποίηση για το γνήσιο της υπογραφής του γιατρού, που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου.

Ταλαιπωρία μετά θάνατον; Βεβαίως και υφίσταται στην Ελλάδα, έστω και αν αφορά τους συγγενείς του εκλιπόντος. Συνέβη στα Χανιά και μάλιστα τις ημέρες του Πάσχα. Σωστότερα, εξαιτίας του Πάσχα.

Η καταγγελία έχει ως εξής: «Μια ηλικιωμένη Χανιώτισσα απεβίωσε τη Μεγάλη Παρασκευή και ο γιατρός που την παρακολουθούσε εξέδωσε πιστοποιητικό θανάτου. Όμως, εκτός από υπογραφή και σφραγίδα, απαιτείται και η πιστοποίηση του γνησίου της υπογραφής. Κι αυτό αποδείχθηκε άλυτο πρόβλημα.

Ο γιατρός πρώτα απευθύνθηκε στον ιατρικό σύλλογο για το γνήσιο της υπογραφής που θα μπορούσε να του επικυρώσει. Ωστόσο ο σύλλογος ήταν κλειστός. Μετά δοκίμασε τα ΚΕΠ. Τα ΚΕΠ βεβαιώνουν γνήσιο υπογραφής. Αλλά όχι τις Μεγάλες Παρασκευές. Κοινώς, ήταν κλειστά. Υπάρχει όμως και η αστυνομία. Αυτοί δεν έχουν αργίες.

Αργίες μπορεί να μην έχουν, αλλά δεν θεωρούν πια γνήσιο υπογραφής, όπως είπαν στον γιατρό. Πράγματι, η αρμοδιότητα αυτή τους έχει αφαιρεθεί από το καλοκαίρι του 2022. Απέμενε ο δικηγορικός σύλλογος. Θα μπορούσαν αυτοί να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής, έχουν αυτό το δικαίωμα. Δικαίωμα έχουν, αλλά κανείς δεν απάντησε ποτέ. Μεγάλη Παρασκευή γαρ…

Εντέλει η προσπάθεια απέτυχε. Νομικά αυτό σήμαινε πως η ηλικιωμένη Χανιώτισσα θα παρέμενε άταφη μέχρι τουλάχιστον την Τρίτη του Πάσχα και η οικογένειά της έπρεπε να περάσει την Ανάσταση, έχοντας άταφη νεκρή.

Είναι ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να μην έχει συμβεί ποτέ. Αν στα ΚΕΠ ή σε κάποια άλλη υπηρεσία υπήρχε προσωπικό ασφαλείας, όλα θα είχαν τελειώσει την ίδια ημέρα, επισημαίνει ο γιατρός. Και πράγματι, πόσο δύσκολο είναι απασχοληθεί έστω ένας υπάλληλος για έκτακτες καταστάσεις;

Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όμως. Κι έτσι, το δίδαγμα της ιστορίας μας είναι απλό: Φρόντισε όταν πεθάνεις, να μην είναι αργία…»

Πηγή: zarpanews.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Φρενίτιδα για το μαύρο χρυσό: Η πετρελαιοπηγή του Μοσχάτου που θα πλούτιζε την Ελλάδα

evosmos

Λάκης Γαβαλάς: “Ήμασταν 11 χρόνια μαζί. Χωρίσαμε γιατί ήμουν πολύ μεγαλύτερος, άνοιξε τα φτερά του”

evosmos

Στη “μπουζού”! Όσοι χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 100.000 θα μπαίνουν φυλακή – Οι ποινές του νέου ποινικού κώδικα

evosmos

Leave a Comment