ΕΛΛΑΔΑ

Στο «στόχαστρο» και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ο Κοκλώνης! Αναμένεται έρευνα για την απάτη σε βάρη της Κομισιόν!

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αναμένεται να προκαλέσει το πόρισμα-βόμβα 80 σελίδων του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τον παρουσιαστή και παραγωγό Νίκο Κοκλώνη.

«Προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις» ότι οι εμπλεκόμενοι φέρονται να «συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με διευθύνοντα το Νίκο Κοκλώνη με σκοπό τη διάπραξη απάτης σε βαθμό κακουργήματος κατά του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ καθώς επίσης και του αδικήματος της νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες» τονίζεται στο πόρισμα-καταπέλτη του Χ. Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με το documentonews.gr., μέσω της εταιρείας BARKINGWELL PROGRESS, ο γνωστός παρουσιαστής φέρεται να έπραξε απάτη σε βάρος της Κομισιόν καθώς έλαβε χρηματοδότηση ύψους 9,935 εκατ., ωστόσο η επιδότηση φέρεται να έγινα με παράνομο τρόπο, καθώς ο Κοκλώνης φέρεται να δήλωσε εικονικές επιχειρήσεις ως συνδεδεμένες με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Στο πόρισμα που όπως αποκαλύφθηκε τον εμπλέκει σε εγκληματική οργάνωση που ξεπλένει μαύρο χρήμα, περιλαμβάνονται 7 πρόσωπα και συνολικά 13 εταιρείες, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά για βλάβη των οικονομικών συμφερόντων της Κομισιόν μέσω εταιρείας που συνδέεται με τον παρουσιαστή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στην υπόθεση, εκτός από τον Κοκλώνη, εμπλέκονται μία δικηγόρος, δύο διαχειριστές εταιρειών και ένας λογιστής, οι οποίοι φέρονται να ίδρυαν επιχειρήσεις με στόχο να καταχραστούν χρήματα του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα φρόντιζαν να εμφανίζουν ως «νόμιμα» χρήματα από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κοκλώνης φέρεται να χρησιμοποίησε ανύπαρκτο διαχειριστή στις εταιρείες, προκειμένου να αναλάβει την ποινική και ατομική ευθύνη των χρεών που θα δημιουργούσαν οι εταιρείες του. Τα χρέη δημιουργούνταν είτε από παράνομη ιδιοποίηση ΦΠΑ, είτε από ανεξόφλητους φόρους εισοδήματος η φόρους μισθωτών υπηρεσιών.

Στην έρευνά της η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος εντόπισε τέσσερις εικονικές εταιρείες, ενώ δύο από τις συνολικά 13 εταιρείες χαρακτηρίζονται ως εταιρείες «κέλυφος» με τη μητρική τους εταιρεία να βρίσκεται στο εξωτερικό ενώ δύο ακόμη εταιρείες φέρονται να είχαν χρησιμοποιηθεί ως όχημα νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Κάπως έτσι, ο Κοκλώνης φέρεται να έχει λάβει ως επιστροφή φόρου πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ενώ φέρεται να πήρε άλλα 615.000 ευρώ μέσω της επιστροφής του φόρου εισοδήματος, τη στιγμή που δημιούργησε χρέη προς το δημόσιο πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Αδέσμευτοι οι λογαριασμοί για τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων του που τους έκανε «ασπίδα» του
Σημειώνεται ότι την ώρα που ο γνωστός παρουσιαστής εργαλειοποιεί τους υπαλλήλους του, προκειμένου να ορθώσει ανάστημα μπροστά στα όσα τού καταλογίζει το πόρισμα μέσα από τη συχνότητα ενός ιδιωτικού σταθμού, με ύφος καναλάρχη, γίνεται γνωστό ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί ή ο τραπεζικός λογαριασμός μισθοδοσίας των εταιριών του παραμένουν αδέσμευτοι, για τις μισθοδοσίες των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το capital.gr, τόσο το πόρισμα της Αρχής όσο και ο νόμος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προβλέπουν τη δυνατότητα να εξαιρούνται της δέσμευσης οι λογαριασμοί μισθοδοσίας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Η Ελλάδα καταργεί αυτοκίνητα με βενζίνη και πετρέλαιο, τέλος και οι καυστήρες πετρελαίου

evosmos

Ως αυτοκτονία κλείνει ο φάκελος της υπόθεσης θανάτου της 16χρονης

evosmos

Α.Γεωργιάδης: «Τι θέλετε, να κόψουμε τις συντάξεις για να πάρουμε λεωφορεία;»

evosmos

Leave a Comment