ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές καταθέσεις για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Μου είπαν ότι μάλλον είχε πεθάνει»

«Δέχθηκα πέτρα στο κεφάλι»

Σοκάρουν οι καταθέσεις τριών τραυματιών της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες χούλιγκαν που είχαν τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Και οι τρεις είχαν την ατυχία να βρίσκονται τη μοιραία νύχτα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ για να πιουν μια μπύρα και να προμηθευτούν εισιτήρια και έπεσαν θύματα της βιαιότητας των Κροατών χούλιγκαν και χτυπήθηκαν άλλος με μπουκάλι, άλλος με πέτρα και άλλος με ξύλινα στειλιάρια.

Ο πρώτος τραυματίας που είναι και πιο σοβαρά κατέθεσε συγκεκριμένα πως το βράδυ της Δευτέρας «και περί ώρα 21.50 πήγα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για να πιω μια μπύρα. Στις 23.00 κι ενώ καθόμουν στο σημείο, ακούω ξαφνικά μια κροτίδα και είδα γύρω στα 200 άτομα με μαύρα ρούχα να τρέχουν προς το μέρος μου. Τότε ένας εξ΄αυτών με χτύπησε με ένα μπουκάλι στο κεφάλι και μετά αρκετοί άρχισαν να με χτυπάνε με τα χέρια τους. Μόλις έφυγαν, πήγα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί μου είπαν να μείνω για 72 ώρες, γιατί είχα αιμάτωμα στο κεφάλι».

«Δέχθηκα πέτρα στο κεφάλι»

Ο δεύτερος τραυματίας κατέθεσε ότι «είχα μεταβεί στο γήπεδο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στη Φιλαδέλφεια για να παραλάβω το εισιτήριο διαρκείας μου από ένα γνωστό, γιατί τις προηγούμενες ημέρες ήμουν εκτός Ελλάδος. Στο γήπεδο έφτασα περίπου στις 19.30 και έκατσα εκεί σε μια κοντινή μπυραρία μέχρι τις 23.00. Εκείνη την ώρα κι ενώ είχα αποχωρήσει από το σημείο, άκουσα άτομα να φωνάζουν, χωρίς να καταλαβαίνω τι συμβαίνει.

Ξαφνικά χωρίς να δω από πού, δέχτηκα στο κεφάλι μια πέτρα. Από το χτύπημα ζαλίστηκα αρκετά και δε μπορούσα να απομακρυνθώ από το σημείο. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, είδα άτομα να τρέχουν προς το μέρος μου και να με χτυπάνε καθώς περνούσαν».

«Με χτυπούσαν με ξύλινα στειλιάρια – Δεν ακούμπησαν τον ανήλικο γιο μου»

Ο τρίτος τραυματίας βρισκόταν στο γήπεδο της ΑΕΚ μαζί με τον ανήλικο γιο του και δέχθηκαν δολοφονική επίθεση από τους χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «περίπου στις 23.00, με έναν φίλο μου και τον ανήλικο γιο μου πήγαμε στο γήπεδο, προκειμένου να βρω το φίλο μου και να πάρω τα εισιτήρια που μου είχε βρει. Περίπου στις 23.30 φτάσαμε και σταματήσαμε στη συμβολή των οδών Δεκελείας με τη Φωκών.

Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και χωρίς να το καταλάβω, δέχτηκα επίθεση από πολλά άτομα, τα οποία άρχισαν να με χτυπούν με ξύλινα στειλιάρια που κρατούσαν, ενώ όπως είδα είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες. Ευτυχώς το γιο μου τον πήρε ο φίλος μου και τον πήγε στο σπίτι, χωρίς να τον ακουμπήσουν».

Συγκλονίζει ο γιατρός που προσπάθησε να σώσει τον 29χρονο

Στις Αρχές κατέθεσε και ο γιατρός που προσπάθησε να σώσει τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή τονίζοντας πως «περί ώρα 23.45 προσήλθε ένα άτομο, άνδρας, με ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο άτομο δεν έφερε σφυγμούς, ήταν άπνοος και με μυδρίαση. Αμέσως εισήχθη στα επείγοντα όπου και προχωρήσαμε στη διαδικασία της ανάνηψης για το χρονικό διάστημα της μιας ώρας, πλην όμως δεν καταφέραμε να τον επαναφέρουμε στη ζωή. Το εν λόγω άτομο δεν έφερε εξωτερικά εμφανή τραύματα, εκτός από ένα θλαστικό τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού βραγχίονα, πλην όμως είχε αίμα σε όλο του το σώμα».

Αδερφός 29χρονου: Με πήρε ο ξάδερφός μας και μου είπε πως μάλλον έχει πεθάνει

Μέσω τηλεφώνου έμαθε ο αδερφός του Μιχάλη Κατσουρή πως δολοφονήθηκε από τους χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και όπως περιγράφει «στις 04.00 με κάλεσε ο ξάδερφός μου και είπε ότι ο αδερφός μου, Μιχάλης έχει τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς να ξέρει τον τρόπο που έγινε. Μετά από λίγα λεπτά μου ξανατηλεφώνησε και μου είπε ότι μάλλον έχει πεθάνει.

Ήμουν εκτός Αττικής, οπότε έφτασα στο νοσοκομείο στις 8 παρά 10 το πρωί. Δε γνωρίζω πώς πέθανε ο αδερφός μου, όσο ζούσε ήταν ενεργός οπαδός της ΑΕΚ και ήταν και σε σύνδεσμο».

Ειδικός φρουρός: «Τους ακολουθούσαμε σε μια απόσταση 50 μέτρων»

Κατάθεση έδωσε και ένας ειδικός φρουρός ο οποίος αναφέρθηκε στις κινήσεις της Αστυνομίας από τη στιγμή που έγιναν αντιληπτοί οι χούλιγκαν στα Πευκάκια.

Όπως τόνισε στην κατάθεσή του «περί ώρα 22.45 της 7/8/2023 κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφαλείας κινηθήκαμε από Αλεξάνδρας και Πατησίων από κοινού με το Δ-4 Επόπτη της ομάδας ΔΡΑΣΗ με κατεύθυνση τον ΗΣΑΠ “ΠΕΥΚΑΚΙΑ”, προκειμένου να εντοπίσουμε άτομα, περίπου 120, μαυροφορεμένα, κινούμενα ομαδικά και έχοντας στα χέρια τους καδρόνια, πιθανόν οπαδοί.

Πριν αφιχθούμε στον ΗΣΑΠ “ΠΕΡΙΣΣΟΣ” αντιληφθήκαμε τα ανωτέρω άτομα, τα οποία είχαν αποβιβαστεί από τον ΗΣΑΠ, πέρασαν τη Λ. Ηρακλείου και κινήθηκαν προς Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα από χωμάτινο οδόστρωμα, παράλληλο της οδού Παπαναστασίου. Εμείς κινηθήκαμε παράλληλα στην οδό Παπαναστασίου, έχοντας οπτική επαφή με τα άτομα, μπήκαμε εντός αλσιλίου, στην οδό Λυκούργου.

Τα άτομα εν συνεχεία κατέβηκαν την οδό Μαραθώνος και στη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Σεβαστείας μπήκαμε πίσω από τα άτομα και τα ακολουθούσαμε σε μία απόσταση 50 μέτρων. Εν συνεχεία τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Λεύκης, ενώ εμείς κατόπιν εντολής του τμήματος Ασφαλείας παραμείναμε στο σημείο δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις.Τα άτομα αυτά κινήθηκαν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενεπλάκησαν με άτομα, οπαδούς αντίπαλης ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ώρα 23.15 προσήλθε η ΔΡΑΣΗ 30 για ενίσχυση. Κατόπιν, με εντολή του Κέντρου Ασφαλείας, κινηθήκαμε παράλληλα τω ατόμων, τα οποία άρχισαν να διασπώνται σε διάφορες κατευθύνσεις».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Το «Κάθαρμα» ήταν λεβεντιά: Ο ποδοσφαιριστής που έγινε ο σκληρός του ελληνικού σινεμά που έτρεμαν όλοι! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

ΧΑΜΟΣ στο Κλειδί Ημαθίας: Έσφαξαν επί τόπου και έκλεψαν 60 αρνιά από μαντρί.(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Τρίκαλα: Επίθεση πολιτών με πέτρες στο Κουρσούμ Τζαμί – Αναζητούνται από την αστυνομία (φώτο)

evosmos

Leave a Comment