ΕΛΛΑΔΑ

Το ήξερες; Ποιο φαγητό είχαν ως εθνικό πιάτο οι Έλληνες πριν τη φασολάδα;

Η φασολάδα αναμφισβήτητα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Καθιερώθηκε ως το εθνικό φαγητό των Ελλήνων, την εποχή της δικτατορίας Μεταξά.

Στην Ελλάδα ανάλογο φαγητό συναντάμε από την αρχαιότητα. Ως φαγητό και θυσία στον θεό Απόλλωνα ήταν βασικό στοιχείο του εθίμου των πυανοψίων (που σήμαινε κυριολεκτικά «ημέρα της φασολάδας») και είχε δώσει το όνομα στον αντίστοιχο μήνα του αττικού ημερολογίου.
Τι τρώγαμε όμως κατά κόρον πριν από αυτό; Κάποιοι το 1900 έγραφαν στις εφημερίδες της εποχής που το μόνο διαδεδομένο μετά τη φασολάδα ήταν τα μακαρόνια που ήταν φτηνά και πολύ εύκολα στην παρασκευή.
Ο Τσελεμεντές πάντως έλεγε ότι το εθνικό μας φαγητό δεν ήταν άλλο από το «βραστό με σούπα» που εννοούσε το κρέας με ρύζι.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κρήτη: Θλίψη για τον 17χρονο που απαγχονίστηκε -33χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει

evosmos

«Είναι νεκρή!» Η κολλητή της Χριστίνας Ωνάση αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως έφυγε από τη ζωή

evosmos

Δεύτερο «σχίσμα» στην κυβέρνηση για την Αγ.Σοφία: Α.Γεωργιάδης: «Ελληνοτουρκικό το ζήτημα» – Ν.Δένδιας: «Είναι διεθνές»

evosmos

Leave a Comment