ΕΛΛΑΔΑ

Το ήξερες; Ποιο φαγητό είχαν ως εθνικό πιάτο οι Έλληνες πριν τη φασολάδα;

Η φασολάδα αναμφισβήτητα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Καθιερώθηκε ως το εθνικό φαγητό των Ελλήνων, την εποχή της δικτατορίας Μεταξά.

Στην Ελλάδα ανάλογο φαγητό συναντάμε από την αρχαιότητα. Ως φαγητό και θυσία στον θεό Απόλλωνα ήταν βασικό στοιχείο του εθίμου των πυανοψίων (που σήμαινε κυριολεκτικά «ημέρα της φασολάδας») και είχε δώσει το όνομα στον αντίστοιχο μήνα του αττικού ημερολογίου.
Τι τρώγαμε όμως κατά κόρον πριν από αυτό; Κάποιοι το 1900 έγραφαν στις εφημερίδες της εποχής που το μόνο διαδεδομένο μετά τη φασολάδα ήταν τα μακαρόνια που ήταν φτηνά και πολύ εύκολα στην παρασκευή.
Ο Τσελεμεντές πάντως έλεγε ότι το εθνικό μας φαγητό δεν ήταν άλλο από το «βραστό με σούπα» που εννοούσε το κρέας με ρύζι.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Καλαμάτα: Πέθανε η Μαρία Αθανασοπούλου – Ήταν 10 ημερών όταν συγκλόνισε το πανελλήνιο το 1986

evosmos

Μπράβο στα παλικάρια: Αστυνομικοί αγόρασαν παπούτσια και κάλτσες σε άστεγο στο κέντρο της Αθήνας

evosmos

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024: ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ – ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΝ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ;

evosmos

Leave a Comment