ΚΟΣΜΟΣ

Το μυστικό που κρύβει η Μόνα Λίζα – Αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα

Η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι ένας από τους πιο διάσημους πίνακες σε όλον τον κόσμο και έχει εμπνεύσει πολλές θεωρίες –συνωμοσίας και μη, από το ποια είναι η γυναίκα που απεικονίζεται μέχρι φυσικά το αινιγματικό της χαμόγελο και τι κρύβει.

Όμως, ένας ιστορικός έρχεται να φωτίσει μια άλλη πτυχή του διάσημου έργου τέχνης: τη γέφυρα που βρίσκεται πίσω από τη σαγηνευτική γυναίκα.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Silvani Vinceti, λέει ότι στο φόντο της Μόνα Λίζα βρίσκεται η γέφυρα Romito που βρίσκεται στη Laterina της Τοσκάνης.

«Ο ποταμός Arno είναι αυτός που απεικόνισε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο τοπίο στα αριστερά της γυναίκας του διάσημου πίνακα» υποστηρίζει ο ιστορικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.

Οι… αποδείξεις για την «ταυτότητα» της γέφυρας

Μέχρι τώρα, οι ειδικοί έλεγαν ότι η γέφυρα στον πίνακα είναι αυτή του Ponte Buriano στο Arezzo της Τοσκάνης, κάτι που έχει κάνει το χωριό πόλο έλξης τουριστών.

Το μυστικό που κρύβει η Μόνα Λίζα – Αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα

Όμως ο Vinceti – ο οποίος έκανε εικονικές αναπαραστάσεις της γέφυρας, μελέτησε πλάνα από drone από τις όχθες του ποταμού και χρησιμοποίησε έγγραφα από τα κρατικά αρχεία της Φλωρεντίας – διαφωνεί.

Όπως λέει, ο Ντα Βίντσι έζησε εκεί μεταξύ 1501 και 1503, τη χρονιά που άρχισε να ζωγραφίζει τη Μόνα Λίζα. Η γέφυρα στη Laterina είχε τέσσερις καμάρες, όπως απεικονίζεται στον πίνακα ενώ η Ponte Buriano έχει έξι καμάρες. Η Ponte Bobbio, μια γέφυρα στην Piacenza, η οποία επίσης έχει πέσει στο τραπέζι, έχει περισσότερα από έξι τόξα.

Η γέφυρα Romito είναι πια απλά ερείπια, αλλά ο Vinceti δηλώνει βέβαιος ότι είναι αυτή, κάτι που ενθουσίασε τη δήμαρχο της Laterina για τις δυνατότητες που ανοίγονται για το χωριό.

«Ελπίζουμε πραγματικά ότι αυτή η θαυμάσια είδηση θα γοητεύσει και θα συναρπάσει τους ντόπιους και ξένους τουρίστες» δήλωσε.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Α.Μέρκελ: Θέλουμε να μοιράσουμε δίκαια με την Τουρκία τα κοιτάσματα στη Μεσόγειο

evosmos

Φρίκη στο Παρίσι: Εξτρεμιστής μουσουλμάνος αποκεφάλισε άνδρα φωνάζοντας «Aλαχού Aκμπαρ»

evosmos

Ραγδαίες εξελίξεις μετά από 15 χρόνια για την εξαφάνιση της Μαντλίν – Οι πορτογαλικές Αρχές κήρυξαν «επίσημα ύποπτο»

evosmos

Leave a Comment