EVOSMOSNEWS
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Κία Μπόζου

Πέθανε η ηθοποιός Κία Μπόζου.

Γεννημένη το 1935 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, σπούδασε στη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη απ’ όπου αποφοίτησε το 1961. Έκανε το ντεμπούτο της την ίδια χρονιά στο θέατρο, με το θίασο τραγωδίας του Κώστα Λειβαδέα.

Εργάστηκε επί ένα χρόνο στη πρόζα και από το 1963 βγήκε στην επιθεώρηση. Εμφανίστηκε στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο, Μετροπόλιταν κ.α. Μαθήτρια ακόμη της δραματικής σχολής συμμετείχε σε ταινίες. Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη που απεβίωσε το 2016. Από το γάμο της, έχει έναν γιο ο οποίος είναι γιατρός.

Φιλμογραφία

Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Ανθή]
Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
Ο ξεροκέφαλος (1970) [Κία Μπόζου]
Η σκλάβα (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)
Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970) [Βίκυ Μπόλα]
Η περιπτερού (1970)
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Γυμνοί στο δρόμο (1969) [(γειτόνισσα)]
Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
Η Σμυρνιά (1969)
Το ανθρωπάκι (1969)[πελάτισσα καταστήματος Βουτσά]
Οι ζαβολιές (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [Ζωή Σέξογλου]
Αυτή που δεν λύγισε (1968) [Φρόσω]
Γοργόνες και μάγκες (1968) [φίλη Πέτρου]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Ερμιόνη]
Ο μαχαραγιάς (1968) [Ροζαλία]
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Κατερίνα]
Το ΠΡΟΠΟ και τα μπουζούκια (1968)
Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968)
Έμπαινε Κίτσο (1968)
Η παιχνιδιάρα (1967) [Σοφία]
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967) [Λίνα]
Τα δολάρια της Ασπασίας (1967)
Λάλα το Λαλάκη (1967)
Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966) [Γιαννούλα]
Ο παπατρέχας (1966) [αδελφή θυρωρού]
Κούνια που σε κούναγε… (1966) [Θεοδώρα]
Το σπίτι των ανέμων (1966) [Νίκη]
Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή (1966)
Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Τσακισμένη από την ορφάνια (1965)
Εξιλέωση (1965)
Βάνα (1965)
Το λάθος (1965)[νοσοκόμα]
Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)
Η αστεφάνωτη (1964)
Η σωφερίνα (1964)
Τα δίδυμα (1964)
Ήταν όλοι τους… κορόιδα! (1964)
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Το “τεμπελόσκυλο” (1963) [γραμματέας]
Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
Εφιάλτης (1961)
Το κλωτσοσκούφι (1960)
Αστέρω (1959)
Ο Θύμιος τα ‘κανε θάλασσα (1959)[Κατίνα]

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κοινωνικός τουρισμός 2020: Οι δικαιούχοι και πώς θα κάνετε την αίτηση

evosmos

«Κλειδώνουν» την Θεσσαλονίκη; – Σκέψεις για lockdown μετά τον Δεκαπενταύγουστο – Ματαίωση της ΔΕΘ;

evosmos

Κουμουτσάκος: Η καταστροφή στη Μόρια οφείλεται σε εμπρησμό

evosmos