ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικος κατέρρευσε έξω από κλαμπ στη Θεσσαλονίκη – Συλλήψεις, δικογραφίες και ευθύνες γονέων

Ένα περιστατικό με ανήλικο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν 16χρονος βρέθηκε αναίσθητος έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, έπειτα από κατανάλωση δύο αλκοολούχων ποτών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 59χρονου υπεύθυνου του καταστήματος, καθώς και ενός 29χρονου υπαλλήλου στην υποδοχή. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι επέτρεψαν την είσοδο στο κλαμπ όχι μόνο του 16χρονου, αλλά και ενός συνομήλικού του και ενός ακόμη 17χρονου. Παράλληλα, φέρονται να τους πώλησαν αλκοόλ, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά σε ανήλικους.
Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και παράνομη πώληση αλκοόλ, ενώ οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου η δίκη τους αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα.

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελική αρχή ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία και για τους τρεις ανήλικους, καθώς και για τους γονείς τους. Σύμφωνα με το υλικό της υπόθεσης, οι νεαροί είχαν τροποποιήσει, μέσω διαδικτύου, τα στοιχεία γέννησής τους ώστε να φαίνεται ότι είναι ενήλικοι, γεγονός που τους επέτρεψε να αποκτήσουν πλαστές ταυτότητες και να περάσουν τον έλεγχο εισόδου.

Η έρευνα αναμένεται να εξετάσει εάν προκύπτουν ευθύνες σε βάρος των γονέων για παραμέληση της εποπτείας των παιδιών τους.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ρόδος: Ανήλικη έβγαλε σουγιά έξω από σχολείο και απείλησε τους συμμαθητές της

evosmos

«Έφυγε» σε ηλικία 64 ετών ο θεατράνθρωπος Γιώργος Βούρος

evosmos

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση με μαχαίρι

evosmos

Leave a Comment