ΔΙΑΦΟΡΑ

Βάζετε το κρέας στην κατάψυξη; Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση

Η κατάψυξη παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του κρέατος, χωρίς όμως να τo προστατεύει πλήρως από την αλλοίωση. Ακόμη και σε συνθήκες βαθιάς κατάψυξης, οι τροφές μπορεί να αρχίσουν να χαλάνε μετά από λίγο και οι αλλαγές που θα υποστούν είναι δύσκολο να ανιχνευθούν.

Ο χρόνος αποθήκευσης του κρέατος στην κατάψυξη ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο, τον τρόπο επεξεργασίας της, τις συνθήκες στο εσωτερικό του καταψύκτη και, φυσικά, τη διάρκεια ζωής που ορίζει ο παραγωγός.

Πόσο καιρό μπορεί να αποθηκευτεί κάθε κρέας στην κατάψυξη
Γενικά, το βοδινό και το μοσχαρίσιο μπορούν να αποθηκευτούν έως και οκτώ μήνες, ενώ το χοιρινό έως έξι μήνες. Ο κιμάς, πιο ευάλωτος στη φθορά και στην απώλεια θρεπτικών συστατικών, καλό είναι να καταναλώνεται μέσα σε δύο μήνες.

Τα ψάρια γλυκού νερού διατηρούνται ιδανικά για τρεις έως τέσσερις μήνες, ενώ τα πουλερικά, λόγω των λιπαρών τους που οξειδώνονται εύκολα, δεν πρέπει να παραμένουν στην κατάψυξη για περισσότερο από τρεις μήνες.

Πώς πρέπει να συσκευάζεται το κρέας για κατάψυξη
Εξίσου σημαντική με τον χρόνο αποθήκευσης είναι η σωστή συσκευασία. Τα αεροστεγή δοχεία και οι πλαστικές σακούλες κατάλληλες για κατάψυξη διασφαλίζουν τη διατήρηση της ποιότητας του κρέατος. Ο βασικός κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη γεύση και τη θρεπτική αξία του κατεψυγμένου κρέατος είναι η διατήρηση σταθερής, χαμηλής θερμοκρασίας, τουλάχιστον -18°C. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να προκαλέσουν απόψυξη και επανακατάψυξη, κάτι που όχι μόνο μειώνει την ποιότητα των τροφίμων, αλλά μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο την υγεία.

Το διαβάσαμε εδώ iefimerida.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Έτσι θα καταλάβετε αν ένα ψάρι έχει χαλάσει – Ποια τα σημάδια

evosmos

Με 1 μόνο κίνηση, 0 έξοδα: Έτσι θα κάνετε τον ανεμιστήρα σας να λειτουργεί σαν κλιματιστικό, το έξυπνο κόλπο

evosmos

Το δηλητήριο του σκορπιού ξεπερνά σε αξία τα διαμάντια και τον χρυσό – Για ποιο λόγο είναι τόσο ακριβό;

evosmos

Leave a Comment