ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

Βαλσάμικο ξύδι: Αυτά είναι τα οφέλη του για την υγεία

Γνωρίζατε πως οι άνθρωποι απολαμβάνουν τη γεύση και τα οφέλη του βαλσάμικου ξυδιού για περισσότερα από 1.000 χρόνια;

Η πρώτη καταγραφή βαλσαμικού ξυδιού, χρονολογείται από το 1046 όταν στον αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας προσφέρθηκε ένα «τόσο τέλειο ξύδι» ενώ βρισκόταν σε ένα ταξίδι στην περιοχή του Πιεμόντε στην Ιταλία.

Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, να αναφερθεί ότι το βαλσάμικο ξύδι τεχνικά δεν είναι ξύδι.

Ο φυσικός του Northeastern University John Swain, επισημαίνει ότι το πραγματικό ξύδι προέρχεται από το κρασί με τη ζύμωση της αλκοόλης σε οξικό οξύ.

Το βαλσάμικο ξύδι δημιουργείται από το χυμό λευκών σταφυλιών, πιο συχνά της ποικιλίας Trebbiano. Ποια είναι, όμως, τα πραγματικά του οφέλη για την υγεία και πώς πρέπει να το καταναλώνετε;

Βαλσάμικο ξύδι: Ποια τα πραγματικά του οφέλη για την υγεία

Αν είστε λάτρης του βαλσαμικού ξιδιού απλώς και μόνο για τη γλυκιά και λαχταριστή γεύση του, τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς διαθέτει κάποια σημαντικά οφέλη για το σώμα και την υγεία.

Σύμφωνα με το MedicalNewsToday, η κατανάλωση βαλσάμικου ξυδιού μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές. Αυτό συμβαίνει επειδή το βαλσάμικο ξύδι περιέχει αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν την επιδερμίδα σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, ενώ υπάρχουν και άλλα είδη ξυδιού που μπορείτε να βάλετε απευθείας στο πρόσωπό σας, φροντίστε να βάζετε το βαλσάμικο μόνο στο φαγητό σας.

Επίσης, η κατανάλωση βαλσαμικού ξιδιού ως μέρος ενός γεύματος μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στην υποστήριξη της υγιούς πέψης, στη μείωση της χοληστερόλης και στην προώθηση της απώλειας βάρους.

Αν και χρειάζεται περαιτέρω μελέτη, το βαλσάμικο ξύδι έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πληγών με τα αντιμυκητιακά χαρακτηριστικά του.

Ενώ η κατανάλωση βαλσαμικού ξιδιού θεωρείται ασφαλής, υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που πρέπει να θυμάστε, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας στομαχικής διαταραχής και φλεγμονής του λαιμού.

Επίσης, αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση για να μην βλάψετε τον οισοφάγο σας.

Περιορίστε τη μερίδα σας σε 2 κουταλιές της σούπας για να αποτρέψετε αυτά και άλλα πιθανά προβλήματα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Λάρισα: Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο για 16χρονη που νοσηλεύεται με ηπατίτιδα

evosmos

Στους 346.000 οι θάνατοι από COVID-19 στην Δυτ. Ευρώπη έναντι 85.000 στην Ανατολική: Που οφείλεται η «χαοτική» διαφορά;

evosmos

Δέρμα: Πώς να το φροντίσετε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

evosmos

Leave a Comment