ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ

Γέμισαν οι δρόμοι με το σύμβολο του ψαριού: Τι πρέπει να κάνεις όταν δεις κολλημένο αυτό το σήμα επάνω σε αυτοκίνητο

Υπάρχει ένα σύμβολο, που πολλοί από εμάς έχουμε παρατηρήσει την ύπαρξη του. Το σύμβολο αυτό, είναι ένα ψάρι και συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος από το αυτοκίνητο. Τι μπορεί όμως να συμβολίζει;

Το σύμβολο αυτό, για να σας προλάβω, δεν αναφέρεται ούτε στις διατροφικές προτιμήσεις του οδηγού, ούτε στο ζώδιο του ιχθύος αλλά ούτε και στην λαχτάρα που πολλές φορές συμβολίζουν τα ψάρια. Η ιστορία αυτή μας πηγαίνει τουλάχιστον 2.000 χρόνια πίσω προκειμένου να ανακαλύψουμε τον κρυφό συμβολισμό.

Το σύμβολο του ιχθύος λοιπόν, που το βρίσκουμε συνήθως στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, συμβολίζει το θρήσκευμα στο οποίο ανήκει κάποιος. Το σύμβολο αυτό συνδέθηκε άρρηκτα με τον Χριστιανισμό και χρησιμοποιήθηκε από τους πιστούς τα πρώτα χρόνια διάδοσης του χριστιανικού δόγματος.

αυτοκίνητο

Οι πρώτοι Χριστιανοί επομένως, τοποθετούσαν το σύμβολο του ψαριού σε κρυφούς χώρους συναντήσεων και κατακόμβες, καθώς με αυτόν τον τρόπο δήλωναν τις θρησκευτικές προτιμήσεις, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις όποιες διώξεις.

Μάλιστα, υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πως ο ιχθύς έγινε το «κρυφό» σύμβολο του Χριστιανισμού, με μία από αυτές να σχετίζεται με τις λέξεις «Ἰησούς Χριστός Θεού ῾Υιός Σωτήρ» τα αρχικά των οποίων σχηματίζουν τη λέξη «ΙΧΘΥΣ».

Αναμφίβολα, από την εποχή που οι Χριστιανοί διώκονταν μέχρι και σήμερα προφανώς και έχουν αλλάξει πολλά, ωστόσο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 η συνήθεια να δηλώνει κανείς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κατά αυτόν τον τρόπο επέστρεψε.

αυτοκίνητο

Τότε ήταν που τα πρώτα αυτοκόλλητα με το σύμβολο του ιχθύ έκαναν την εμφάνισή τους ακόμα και στα αυτοκίνητα, διατηρώντας ζωντανή μια παράδοση σχεδόν 2.000 ετών.

Σήμερα, τα οχήματα που φέρουν το σύμβολο του ιχθύ σπανίζουν, ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν γίνετε πιο παρατηρητικοί αργά ή γρήγορα θα εντοπίσετε σε κάποιο αυτοκίνητο το χαρακτηριστικό έμβλημα με την ιστορία των 2.000 ετών.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Το Ιράν κτύπησε με βαλλιστικούς πυραύλους το προξενείο των ΗΠΑ και βάση της Mossad στην Αρμπίλ του Ιράκ

evosmos

Να μην σου τύχει στο διάβα σου – Γυναίκα προσπάθησε να ανατινάξει το σπίτι του πρώην της (Βίντεο)

evosmos

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ή θα πάρουμε αυτά που ζητάμε ή θα τα πούμε στο πεδίο της μάχης»

evosmos

Leave a Comment