ΕΛΛΑΔΑ

“ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΡΩΤΟΥΣΑ”! ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΪΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ – ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΛΕΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΥΣ

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Qatar Gate και τη δομή λειτουργίας του κυκλώματος ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αλλά και νέα στοιχεία από την κατάθεση της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και τα εντάλματα σύλληψης της κόρης και της συζύγου του Παντσέρι, η σύζυγος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή ήταν εκείνη που φέρεται να τον καθοδηγούσε, για το πώς θα ξεπλένει τα χρήματα που λάμβανε από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Όσον αφορά στην κατάθεση της Εύας Καϊλή, η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, φέρεται να υποστήριξε ότι η φύλαξη των χρημάτων στο σπίτι της, στις Βρυξέλλες, ξεκίνησε πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Στην κατάθεσή της, δε, φέρεται να σημειώνει ότι τα χρήματα δεν ήταν του συζύγου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις ή δεν εξήγησε, πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζε τι κρυβόταν πίσω από τον πακτωλό χρημάτων που έφερνε για φύλαξη στην οικία της, ο σύζυγός της.

Η Εύα Καϊλή θα αιτηθεί την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους, ώστε να βρίσκεται μαζί με το παιδί της.

Η κατάθεση της Εύας Καϊλή

«Αφού συνελήφθη ο άντρας μου, πήγα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί συνελήφθη. Βρήκα τον υπολογιστή του και το τηλέφωνό του. Κάλεσα λοιπόν τον πατέρα μου που ήταν με το μωρό. Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα», αναφέρει η ίδια.

Ανακριτής: Ήξερες τι έχει μέσα;

Εύα Καϊλή: Άνοιξα τη βαλίτσα. Άνοιξα και το χρηματοκιβώτιο. Ξέρω ότι κρατούσε κάτι για το παλιό του αφεντικό, τον Παντσέρι, και ίσως και το τωρινό του αφεντικό, τον Αντρέα Κοτσολίνο. Πρώτα προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον Παντσέρι αλλά δεν τον βρήκα. Μετά προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ταραμπέλα και μετά με την Μαρί Αρένα.

Απάντησαν ότι δεν ξέρουν γιατί δεν απαντάει ο Πάντσερι. Ο Πάντσερι δεν μιλάει αγγλικά, προτιμώ να επικοινωνώ μαζί του μέσω των φίλων του γιατί τα ιταλικά μου δεν είναι καλά.

Οι ανακριτές προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να μάθουν τι γνώριζε για τα χρήματα η Εύα Καϊλή.

Ανακριτής: Πώς εξηγείτε ότι βρέθηκαν τέτοια χρηματικά ποσά στο σπίτι σας;

Εύα Καϊλή: Δεν μπορώ να εξηγήσω, αλλά το έκανε ο άντρας μου. Ο Αντόνιο Παντσέρι συνεργάζεται πολύ με αφρικανικές χώρες σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καλέι τον Φραντσέσκο όποτε θέλει να κάνει κάτι γι αυτό ή για οτιδήποτε θέλει να μεταφέρει. Τον εμπιστεύεται 100%. Εμπιστευόταν πιο πολύ το διαμέρισμά του. Δεν ξέρω αν είχε να κάνει με την ασυλία μου.

Την ώρα που κατέθετε η Εύα Καϊλή η αστυνομία είχε ήδη συλλάβει τον πατέρα της.

Ανακριτής: Γιατί έδωσες τη βαλίτσα στον πατέρα σου;

Εύα Καϊλή: Στις 10:30 συνέλαβαν τον Φραντσέσκο. Νόμιζα ότι ήταν σε τροχαίο. Δεν ήξερα τίποτα. Μόλις μου είχαν πει ότι ο άντρας μου είχε συλληφθεί και το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Ο πατέρας είχε πάει την κόρη μου βόλτα. Του τηλεφώνησα να επιστρέψει αμέσως.

Μάζεψα τα πράγματα και τα έβαλα σε μια βαλίτσα. Έβαλα και μπιμπερό για το μωρό. Πήρα μόνο τα πράγματα του Αντόνιο Παντσέρι. Δεν ήξερα σε ποιον ανήκει το PC και το κινητό τηλέφωνο, αλλά ήταν κοντά στη βαλίτσα και έτσι τα έβαλα μέσα, θεωρώντας ότι ανήκαν στον Παντσέρι. Ο πατέρας μου σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση και η αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ενήργησε με την ιδιότητα του παππού. Δεν γνωρίζει τίποτα. Υποθέτω ότι άνοιξε τη βαλίτσα στο ξενοδοχείο.

Παρούσα στις συναντήσεις με τους Καταριανούς η Καϊλή

Οι ανακριτές παραθέτουν στοιχεία από τις συναντήσεις του δικτύου του Παντσέρι με Καταριανούς και η Εύα Καϊλή καλείται να απαντήσει.

Ανακριτής: Σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν πολλά ανακριτικά στοιχεία για διαφορετικά πρόσωπα. Από αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να δούμε ότι πήγατε δύο φορές σε ένα ξενοδοχείο στη λεωφόρο Louise STEINGENBERGER με τον σύντροφό σας. Είδαμε ότι ήρθατε σε επαφή, σ’αυτές τις συναντήσεις, με αντιπροσωπεία από το Κατάρ. Πείτε ποιον γνωρίσατε και ποιος ήταν ο σκοπός αυτών των συναντήσεων;

Εύα Καϊλή: Συνάντησα τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ που συνήθως μιλάει αραβικά και η μετάφραση γίνεται στα γαλλικά. Ο Φραντσέσκο μετέφρασε από τα γαλλικά στα αγγλικά για μένα. Αφορούσε την επίσκεψη του υπουργού στην Ευρωβουλή. Ήθελε να κατανοήσει το διαδικαστικό της ψηφοφοριας για τις βίζες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Παντσέρι δεν ήταν μαζί μου σε αυτές τις επισκέψεις. Νομίζω ότι τους γνώρισε αλλά χωρίς εμένα και είχαν άλλες συζητήσεις.

Η στενή σχέση Τζόρτζι – Παντσέρι

Αμέσως μετά η Εύα Καϊλή σκιαγραφεί στους ανακριτές τη σχέση Παντσέρι – Τζιόρτζι.

Εύα Καϊλή: «Δεν ξέρω τα μυστικά της σχέσης Παντσέρι και Φραντσέσκο, μιλούν ιταλικά ή γαλλικά. Βλέπονται και κάνουν παρέα μαζί αλλά εκτός από το ότι λένε “πώς είσαι;”, δεν μίλησαν ποτέ για κάτι συγκεκριμένο. Πριν από αυτό, δεν σκέφτηκα ποτέ από πού προήλθαν αυτά τα χρήματα.

Δεν έλεγξα τον υπολογιστή του ή τα πράγματά του μέχρι χθες. Χθες (9/12) κοίταξα γιατί ήξερα ότι ο Αντόνιο του είχε δώσει ένα χαρτοφύλακα και τώρα ήταν μεγαλύτερος. Ο Αντόνιο ερχόταν για καφέ ακόμα κι όταν δεν ήμουν στο σπίτι. Ο Αντόνιο και ο Φραντσέσκο έχουν πολύ στενή σχέση.

Εμπιστεύτηκα τον Φραντσέσκο γιατί ήταν πάντα πολύ προσεκτικός και πολύ ακριβής. Μου είχαν προτείνει 2 ή 3 φορές πολύ καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, αλλά το βασικό κριτήριο για μένα δεν είναι ο μισθός».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ρόδος: Δάσκαλος χορού κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικης

evosmos

“Ατακτούλης” ο παπάς! Συνελήφθη 49χρονος ιερέας που άλειψε με λάδι… γυμνό τουρίστα!

evosmos

Απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου Ζακύνθου: «Χαρακτήρισε “σακατεμένους” τους αναπήρους» (βίντεο)

evosmos

Leave a Comment