Το τεράστιο πρόβλημα της λειψυδρίας που τείνει να μετατραπεί σε μάστιγα γίνεται ολοένα και πιο εμφανές σε πολλές περιοχές της επικράτειας και κυρίως στα νησία της χώρας μας.
Οπως είναι αναμενόμενο το πρόβλημα αυτό της λειψυδρίας επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τον πρωτογενή τομέα, ενώ πλήττει ανεπανόρθωτα τους παραγωγούς και τους αγρότες, οι οποίοι ήδη υποφέρουν από το κόστος παραγωγής.
«Δεν υπάρχει πια νερό»
Το μεγάλο αυτό πρόβλημα επισήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ωρα Ελλάδος» και στη Μίνα Καραμήτρου και το Γιάννη Φώσκολο, ο πρόεδρος της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.
Ο πρόεδρος έθιξε αρχικά το ενδεχόμενο να αργήσουμε πολύ να φάμε ξανά τις φημισμένες πατάτες Νάξου λέγοντας: «Το πρόβλημα της λειψυδρίας υπάρχει στο νησί εδώ και δύο χρόνια. Η ποσότητα της πατάτας μειώθηκε γιατί δεν υπήρχε νερό. Από εκεί που η Νάξος έβγαζε 6.000 τόνους πατάτες, πέρυσι πέσαμε στους 4.000. Φέτος πέσαμε στους 1.800 τόνους, οπότε καταλαβαίνουμε πως υπάρχει μεγάλη μείωση».
Σχετικά με το μειωμένο μέγεθος της πατάτας Νάξου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ο πρόεδρος είπε: «Όταν δεν υπάρχει νερό η πατάτα δεν έχει όγκο. Η γεύση μπορεί να μένει ίδια αλλά δεν είναι μεγάλη. Στη Νάξο καλλιεργούμε δύο φορές τον χρόνο πατάτες. Μια την άνοιξη και μια το φθινόπωρο, φέτος το φθινόπωρο όμως δεν έχει νερό. Τα αποθέματα της πατάτας μας φέτος θα φτάσουν μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, το πολύ 10 Οκτώβρη, μετά δεν θα υπάρχει πατάτα».