ΕΛΛΑΔΑ

Εφορία: Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι έως τις 30 Αυγούστου

Μέχρι τις 30 Αυγούστου, οι φορολογούμενοι με υποχρεώσεις προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καλούνται να ολοκληρώσουν μια σειρά από πληρωμές και δηλώσεις. Οι δύο κύριες υποχρεώσεις που αφορούν χιλιάδες πολίτες είναι ο φόρος εισοδήματος και η πέμπτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Αυτές οι υποχρεώσεις αφορούν όσους δεν έχουν ήδη τακτοποιήσει τις φορολογικές τους οφειλές μέσω πάγιας ρύθμισης σε 12 ή 24 δόσεις.

Επιπλέον, οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία θα πρέπει να καταβάλουν τις αντίστοιχες δόσεις, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουν και τις δηλώσεις ΦΠΑ καθώς και τον φόρο μερισμάτων. Η προθεσμία αυτή αποτελεί κρίσιμο σημείο για την αποφυγή επιπλέον προστίμων και επιβαρύνσεων.

Οι πέντε υποχρεώσεις με προθεσμία τις 30/8

Καταβολή 5ης δόσης ΕΝΦΙΑ 2024
Καταβολή της 2ης δόσης φόρου εισοδήματος φορολογικών και νομικών προσώπων
Δήλωση φόρου μερισμάτων και ποσοστών (bonus) Ιουλίου
Τέλος παρεπιδημούντων για τον Ιούλιο
Δήλωση ΦΠΑ Ιουλίου
Σύμφωνα με τον προγραμαμτισμό της ΑΑΔε, λίγες ημέρες μετά, στις 2 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να υποβληθεί η δήλωση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από μισθωτή εργασία, αλλά και η υποβολή δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας.

Την ίδια ημέρα, θα πρέπει να συμβεί και η δήλωση και απόδοση φόρου άρθρων 64 & 69 ΚΦΕ, όπως και το τέλος ανθεκτικότητας για ειδικά στοιχεία (07/2024).

Αντίστροφη μέτρηση για τη σύνδεση επιχειρήσεων στο IRIS

Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο περίπου 250.000 επιχειρήσεις για να συνδεθούν με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, καθώς όσοι το παραλείπουν κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Σε όποιον δεν προχωρήσει στη σύνδεση με το IRIS επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ για τη μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Νέο Κόσμο: Για ποιο λόγο δεν προστάτευσε η θωρακισμένη BMW τον Β.Ζαμπούνη

evosmos

Ο Λαός δεν ξεχνά κύριε Γεωργιάδη! Όλα εδώ θα πληρωθούν – “Βόλεψε” την κόρη της Ε.Μανωλίδου στο Ελληνικό

evosmos

ΡΑΓΙΖΟΥΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΔΥΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥΣ – “ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΑΣ!”- ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ… (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Leave a Comment