ΕΛΛΑΔΑ

Θα αποβληθεί απο τη Δικαιοσύνη η παράνομη Δικαστίνα του Έβρου;

Το άρθρο 275 (§1) του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Νόμος 4620/2019) είναι σαφές. Πιο σαφές δεν γίνεται:

1. Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, οι ανακριτικοί υπάλληλοι του άρθρου 31, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ΕΝΩ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να συλλάβουν τον δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα, για την άμεση προσαγωγή του στον Εισαγγελέα.

Άρα, ο κτηνοτρόφος του Έβρου είχε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ, καθώς η παράνομη είσοδος είναι αυτόφωρο αδίκημα, και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΚΛΗΣΗ, να συλλάβει τους δράστες. Πώς ένα άτομο μπορεί να συλλάβει 8 άτομα, εκ των οποίων 5 ενήλικες; Με τον τρόπο που προσπάθησε να το κάνει ο κτηνοτρόφος. Ζητώντας τους, με την απειλή του κυνηγετικού του όπλου, να καθίσουν σε ένα σημείο και ειδοποιώντας την Αστυνομία να έρθει να τους παραλάβει.

Γίνεται αλλιώς; Μπορεί η δικαστίνα, ο Άρειος Πάγος, η Κυβέρνηση, η Ε.Ε., ο ΟΗΕ να μας περιγράψουν άλλον τρόπο; Αν μπορούν, ας το κάνουν, και πρόθυμοι είμαστε να τον εφαρμόσουμε. Όμως, μέχρι τότε, ο τρόπος, με τον οποίον ενήργησε ο ακρίτας κτηνοτρόφος, είναι ο μόνος που ΜΠΟΡΕΙ να έχει αποτέλεσμα.

Είχε; Όχι. Γιατί; Διότι οι εισβολείς τού επιτέθηκαν, εκείνος ΔΕΝ χρησιμοποίησε το όπλο του, και έτσι, του το πήραν, του το έσπασαν, τον έδειραν, και του έκοψαν τον τένοντα του χεριού! Τι προβλέπει ο νόμος, στην περίπτωση που ο πολίτης αντιληφθεί ένα έγκλημα, και προσπαθήσει να κάνει αυτό που ορίζει ο νόμος, αλλά δεχθεί επίθεση από τον εγκληματία; ΤΙΠΟΤΕ! Είναι στο χέρι των δικαστών να κρίνουν αν εφάρμοσε υπερβολική βία, σε σχέση με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Όταν το αποτέλεσμα δεν έχει επιτευχθεί, είναι προφανές ότι η βία που ασκήθηκε ήταν λιγότερη από αυτή που έπρεπε.

Η δικαστίνα, λοιπόν, του Έβρου κατήργησε το άρθρο 275 του ΠΚ. Έχει αυτό το δικαίωμα; ΟΧΙ! Επιπλέον, ενώ στον κτηνοτρόφο, που προστάτεψε και την ίδια, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, στην επίθεση των εισβολέων κατά του πολίτη της χώρας, όπου εισέβαλαν, αναγνώρισε το ελαφρυντικό πως, για ό,τι έκαναν, δεν είχαν… ταπεινά κίνητρα!

Είχαν κάποιο υψηλότερο ιδανικό, το οποίο εμείς –οι κοινοί θνητοί– αδυνατούμε να εντοπίσουμε, όμως η σοφή δικαστίνα «το έπιασε στον αέρα»! Τι τους πείραζε να μείνουν εκεί ακίνητοι, μέχρι να έρθει η αστυνομία; Φοβήθηκαν, λέει, για τη ζωή τους. Γιατί; Αν ο κτηνοτρόφος ήθελε να τους βλάψει, θα πυροβολούσε στο ψαχνό, αμέσως. Δεν θα τους ζητούσε να μη μετακινηθούν, εν αναμονή της Αστυνομίας. Και γιατί ο φόβος, ο οποιοσδήποτε φόβος ενός παρανομούντος, είναι δικαιολογία για τη διάπραξη και άλλης παρανομίας;

Πρέπει η δικαστίνα, που κατάργησε και τον ΠΚ και τη λογική, να διωχθεί πειθαρχικά; Βεβαίως! Αν η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ήταν κυβέρνηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα ξεκινούσε τη διαδικασία «χθες»! Με το ερώτημα της αποβολής της από το Δικαστικό Σώμα. Με το ίδιο ερώτημα θα πρέπει να διωχθεί και ο/η δικαστικός, που συνέταξε το κατηγορητήριο, το οποίο παρέπεμπε τον ακρίτα κτηνοτρόφο σε δίκη, με το επιβαρυντικό στοιχείο της… ρατσιστικής βίας! Πόσο εμπαθής κατά της χώρας του, πόσο διεστραμμένος πρέπει να είναι ένας τέτοιος “εγκέφαλος”, για να το σκεφτεί αυτό και να το υποστηρίξει επίσημα: Πόσο ακατάλληλος για να υπηρετεί στη Δικαιοσύνη!

Θα γίνει κάποια ανάκριση εις βάρος τους από την Ηγεσία –υπηρεσιακή και πολιτική– της Δικαιοσύνης; Όχι, και βάζουμε στοίχημα. Κανένας δεν θα κάνει το παραμικρό! Ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε ο Υπουργός. Ποντάρει κανένας αντίστροφα;

Υ.Γ. Έχουμε τελειώσει. Ως κράτος, ως Έθνος, ως Ελλάδα.
Θα το “γιορτάσουμε” το 2021!

An image

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ – ΤΡΑΒΗΞΕ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ 7 ΑΤΟΜΩΝ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Μου είπε: «Χήρα γυναίκα, ντροπή να μην φοράς μαύρα» – Της απάντησα: «Θα αναστηθεί ο άντρας μου αν φορέσω;»

evosmos

Στα 780 ευρώ μεικτά ο κατώτατος μισθός

evosmos

Leave a Comment