ΕΛΛΑΔΑ

ΟΤΑΝ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΣΥΝΔΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

Σιγα σιγα κλεινει το κεντρο. Οι φαντασμενοι και οι τελευταιοι της Ευρωπης θεωρησαν οτι μετρα αναπτυξης ειναι η ”αναπλαση” του κεντρου της Αθηνας. Ετσι αρχισαν τα ”εργα” τους και για αρχη αφηνουν τρεις λωριδες για την κυκλοφορια στην Πανεπιστημιου και τις αλλες τρεις τις δινουν στους πεζους. Ομως τα πεζοδρομια στην Πανεπιστημιου και Σταδιου ειναι τοσο μεγαλα ωστε να χωρανε μεχρι και διαδηλωση. Το βασικο ομως ειναι οτι αυτες οι λεωφοροι ειναι οι βασικοι αξονες που συνδεουν τα δυτικα και βορειοδυτικα προαστια με το κεντρο και τα νοτια και τα ανατολικα και το αντιστροφο.
Το χτυπημα στην οικονομικη ζωη ειναι τεραστιο. Αλλα οι φωστηρες μας δεν καταλαβαινουν απο αυτα. Τους φτανει η ξεγνοιασια του περιπατητη και του ποδηλατη που δεν εχει αλλη δουλεια να κανει. Για ποια στρωματα ομως μιλαμε?
Οι ”παριζιανοι” μας δεν ξερουν τι σημαινει να μην εχει, ειδικα σημερα, τα βασικα μεσα για να ζησει ενας πληθυσμος που φτωχοποιειται ακαταπαυστα, που τρεχει σαν τρελλος για ενα μεροκαματο του εικοσαρικου. Δεν ξερουν τι σημαινει εναμισυ εκατομμυριο ανεργοι που ψαχνουν απεγνωσμενα για καμμια δουλεια του ποδαριου.
Θελουν να κανουν την Αθηνα να μοιαζει με Αμστερνταμ.
Στη μορφη.
Δηλ να κατεβαινει η αργοσχολη ταξη και η γραφειοκρατια που θα πιει το καφε της στου Zonars, θα ψωνισει μπιζου απο την Βουκουρεστιου, θα αγορασει ρουχα και μπιχλιμπιδια απο το Attica. Οι μικροαστοι μποεμ θα τριγυρνανε εδω και κει χωρις λογο και αιτια και ο μπαφος θα παει συννεφο απο τους ανεμελους εραστες της πολης που βρηκε επιτελους τον εαυτο της.
Πιο κατω βεβαια θα πεσει πελεκι και σκουπα σε κατι μεταναστες και αστεγους που ”βρωμιζουν” και χαλανε την ομορφια της και την εικονα στον πλουσιο κινεζο, ρωσο, αμερικανο τουριστα.
Η κυβερνητικη ψωρα ξεχασε ομως κατι σημαντικο.
Το Αμστερνταμ και η Ολλανδια καμαρωνουν για τις τουλιπες τους, αλλα πανω απ’ολα καμαρωνουν για την βιομηχανια τους. Αν και οι δικοι μας λιγουρηδες, που κανουν κηδεια με ξενα κολλυβα, παιρνοντας δανεικα κια αγυριστα απο την Ευρωπη, εδιναν καποια εκατομμυρια πρωτιστως για να φτιαχτουν βιομηχανιες εστω στην αρχη ελαφριας μορφης, τοτε ευχαριστως ο πληθυσμος οχι μονο θα ανεβαινε στο κεντρο, αλλα θα αγοραζε και ποδηλατο για να μετακινειται.
Τοτε θα ειχε αξια η αναπλαση. Τοτε θα μοιαζαμε Αμστερνταμ αλλα επι της ουσιας. Αλλα ειπαμε, ”ας με λενε δημαρχινα κι’ ας ψοφαω απο την πεινα”…..
Dionysis Voglis

Διόρθωση: Πιο κάτω γίνεται χαμός απο βεβαιωμένους πρόσφυγες που στήνουν τα τσαντήρια τους. Τους περιμενουμε και στην Ομόνοια, όπου θα εχουν κι έτοιμη πισίνα, για να πλένουν τα Τούσα τους, να δροσίζονται και να σαπουνίζονται.
Επίσης «ας με λένε δημαρχίνα κι ας ψοφΑΝΕ απο την πείνα» είναι το σωστό.
Κι όπως βλέπουμε οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζουν να κάνουν την πορεία τους στον δρόμο. Τους ακολουθούν μάλιστα τα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ. Δικά τους είναι, οτι θελουν τα κάνουν.
Γιατί; Γιατί ΔΕΝ θέλει ο κόσμος να εργάζεται.
Όμως ο Δήμαρχος τους καλωσορίζει, διότι ουτε κι αυτόν τον ενδιαφέρει αν δουλεύει ο κόσμος.
Θέλει μόνο να επιδοτείται.
Ο Μπακογιάννης λέει οτι το κάνει πειραματικά. Κι όλο αυτό το κόστος;
Για να κλείσει μια λακκούβα, για να τοποθετηθούν νέα φανάρια ή σήματα κυκλοφορίας χρειάζεται να περάσουν χρόνια.
Ο Μπακογιάννης αποδεικνύεται πιο τζούφιος κι απο τον Αβραμόπουλο κι απο την μάνα του. Κι ετοιμάζει κι απογόνους.
Τα χρώματα απαράδεκτα και πρακτικά και αισθητικά.
Μόνο οι δημότες Αθήνας πλήρωσαν για τα εκτρώματα ή όλη η Ελλάδα;
Νέα στοιχεία απο τον φίλο Giannis Laspoulas.
Ιδού το κόστος του περίπατου.
Αλλά αν τελικά δεν βολέψει, το χαλάμε. Σούπερ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πώς νοθεύεται η βενζίνη; – Τι πρέπει να κάνετε αν σας εξαπατήσουν στο βενζινάδικο;

evosmos

Στράτος Σιμόπουλος: ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

evosmos

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό: Έκλεισαν ραντεβού σε ασθενή στον «Ευαγγελισμό» για το… 2038! (φώτο)

evosmos

Leave a Comment