ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ιερώνυμος, οι γάμοι και ο Αμβρόσιος: Η Εκκλησία και πάλι στο επίκεντρο της κριτικής για την πανδημία

Πάνω από 70 τα κρούσματα από τέσσερις γάμους σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και Σέρρες – «Η Εκκλησία θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», διαβεβαίωσε ο Ιερώνυμος «Εργαλείο του διαβόλου η μάσκα», δήλωσε ο πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος
Σε εστία διασποράς του νέου κορωνοϊού εξελίσσονται οι γάμοι και ειδικότερα τα γαμήλια γλέντια που ως είθισται ακολουθούν, η έκφραση των οποίων δεν διαφέρει σε τίποτα από τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις συνωστισμού σε νυχτερινά κέντρα. Την ίδια στιγμή, η Εκκλησία βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της κριτικής για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα, καθώς, εκτός των γαμήλιων τελετών, εκφράζονται αντικρουόμενες απόψεις από τους κληρικούς, παρ’ ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, συντάχθηκε με τα μέτρα περιορισμού της Πολιτείας, ως υπεύθυνη στάση της Εκκλησίας απέναντι στην κρίση της πανδημίας.

Οι γαμήλιες τελετές, ωστόσο, φαίνεται πως αποτελούν τη μαζικότερη εστία εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, καθώς τα μέτρα που τηρούνται είναι ανύπαρκτα. Ήδη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 70 κρούσματα σε τέσσερις γάμους που διεξήχθησαν σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Σέρρες, ενώ η ιχνηλάτηση των καλεσμένων συνεχίζεται και ο αριθμός των μολυσμένων αναμένεται να αυξηθεί. Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη εντοπιστεί 22 κρούσματα από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη, 45 από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη, τέσσερα από τον γάμο στις Σέρρες και άλλα δύο από τον γάμο στη Λάρισα.

Ιερώνυμος: Η πανδημία απειλεί εκ νέου τη χώρα μας

Τη διαβεβαίωση ότι η Εκκλησία θα πράξει το καθήκον της και θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, σε μία περίοδο που η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τα νέα μέτρα κατά της διασποράς της Covid-19.

«Σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος, επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία στάθηκε στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Αναλυτικότερα, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε:

«Η Εκκλησία μας, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, στάθηκε, όπως ακριβώς όφειλε, με όλες της τις δυνάμεις, στο πλευρό της υπεύθυνης ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της εθνικής δοκιμασίας. Ενωμένοι, και πάντα στο πλαίσιο της αγαστής συμπόρευσης που, ιστορικά και διαχρονικά, χαρακτηρίζει τη σχέση των δύο κορυφαίων θεσμών του έθνους μας, πετύχαμε πολλά.

Η Ελλάδα μας έγινε επαινετό παράδειγμα σε ολόκληρη την Οικουμένη, γιατί όλοι μαζί, με αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος, ακούσαμε τους ειδικούς και προστατεύσαμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και υγείας, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Χωρίς άλλωστε τους ανθρώπους ούτε Πολιτεία υπάρχει ούτε Εκκλησία. Και η αποστολή της Εκκλησίας δεν είναι άλλη από το να διακονεί τον άνθρωπο θυσιαστικά και στον απόλυτο βαθμό, με ασύνορη αγάπη για το πρόσωπό του και για την ύπαρξή του.

Σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει. Όπως άλλωστε και ο πιστός λαός μας, που, πειθαρχημένα και συνετά, ακολούθησε και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών. Για το κοινό καλό. Για να αποτελέσει σύντομα η πανδημία, με τη βοήθεια του Θεού και με την κομβική συμβολή της επιστήμης, έναν εφιάλτη που πέρασε ανεπιστρεπτί, με το μικρότερο δυνατό κόστος για την πατρίδα μας και για τον λαό μας».

Αμβρόσιος: Εργαλείο του διαβόλου η μάσκα

Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη εξέφρασε ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος χαρακτηρίζοντας τη μάσκα «εργαλείο του διαβόλου», τη στιγμή που αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους έχει καταστεί υποχρεωτική.

Σαν μην φτάνουν οι χαρακτηρισμοί, ο Αμβρόσιος προτρέπει τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς χωρίς να φορούν μάσκα.

«Η εποχή του Αντιχρίστου πλησιάζει και εμείς την προγευόμεθα» επεσήμανε, προσθέτοντας απευθυνόμενους στους πιστούς πως «κάθε απόγευμα να πηγαίνουμε στο Ναό ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ και να ψάλλουμε την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο!»

«Η μάσκα δηλαδή το εργαλείο του Διαβόλου, κυριαρχεί τώρα πλέον παντού! ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε και τον Δεσπότη και τους Διακόνους και τον χειροτονούμενο νέο κληρικό και το εκκλησίασμα, ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ! Επομένως ο Διάβολος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, εισήλθε στο ΜΥΑΛΟ κάποιων Αρχιερέων και κάποιων άλλων Κληρικών και ΤΟ ΕΘΟΛΩΣΕ! Τι κρίμα!» έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Αμβρόσιος συνεχίζοντας το παραλήρημά του ανέφερε ότι «τα μέτρα, οι μάσκες, οι αποστάσεις και οι απαγορεύσεις, γενικότερα οι σχετικές οδηγίες του κ. Χαρδαλιά, της κας Κεραμέως και των λοιπών Κυβερνητικών Στελεχών ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ!».

Ο πρώην μητροπολίτης, γνωστός για τις μισαλλόδοξες απόψεις του, σημειώνει ότι ο κορωνοϊός «ήταν το τέχνασμα των Σκοτεινών Δυνάμεων, οι οποίες εργάζονται για την λεγόμενη παγκοσμιοποίηση! Παγκοσμιοποίηση σημαίνει την κυριαρχία του Διαβόλου σε παγκόσμια κλίμακα και το σφράγισμα των ανθρώπων με τη σφραγίδα του Αντιχρίστου, δηλ. του Διαβόλου, με τον αριθμό 666, τον οποίον ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στο Βιβλίο της Αποκαλύψεως ονομάζει «χάραγμα του Αντιχρίστου».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Συγκινεί η κόρη της Δημητρίου για τον θάνατο του Στήβ Κακέτση: «Ο μόνος “αληθινός” πατέρας που γνώρισα»

evosmos

Ξάνθη: Πυροσβέστες διέσωσαν άλογο – Είχε εγκλωβιστεί σε στενό φρεάτιο [ΦΩΤΟ]

evosmos

Αμύθητη κληρονομιά Τράγκα: Τον αρνήθηκε και νεκρό ο σκληρός γιος Φρέντι. Η διαθήκη, οι απουσίες και η περίεργη δήλωση του δικηγόρου του…

evosmos

Leave a Comment