ΕΛΛΑΔΑ

Πωλείται η ιστορική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ…

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος για την απόκτηση της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ, όπως επιβεβαιώνεται από πηγές της αγοράς.

Σύμφωνα με το Capital.gr o Σπύρος Θεοδωρόπουλος βρίσκεται κοντά στην απόκτηση της βιομηχανίας σοκολάτας ΙΟΝ. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από στελέχη της αγοράς με γνώση των εξελίξεων επί του θέματος και αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την επικεφαλής της ΙΟΝ, Τίνα Κωτσιοπούλου.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος επιδιώκει τρόπον τινά να δημιουργήσει έναν όμιλο αντίστοιχο με αυτόν που προσπάθησε να στήσει από κοινού με τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο κατά τη συνεργασία των δύο ανδρών το 2005, όπου η Δέλτα και η Chipita (μητρική εταιρία η πολυεθνική Mondelez) ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν τη Vivartia, αποτελώντας τότε τον μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο τροφίμων με εκτόπισμα και στις αγορές του εξωτερικού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κύριος Θεοδωρόπουλος αναμένεται να προχωρήσει και σε αυτή την περίπτωση μέσω συνεργειών με άλλους επιχειρηματίες, με τους οποίους έχει συμπλεύσει και κατά το παρελθόν. Από το κάδρο δεν αποκλείονται ο Σταύρος Νένδος της Select, ο Μιχάλης Αραμπατζής της Ελληνικής Ζύμης αλλά και ο Αχιλλέας Φώλιας.

Για λόγους ιστορικής καταγραφής υπενθυμίζουμε ότι το 1988 η Kraft Jacobs Sushard απέκτησε το 24,5% της ΙΟΝ, ποσοστό όμως το οποίο επανάκτησαν δέκα χρόνια αργότερα οι βασικοί της μέτοχοι και ειδικότερα ο τότε μεγαλομέτοχός της, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Η ιστορία της ΙΟΝ
Εδώ και περισσότερα από 85 χρόνια, στην Ελλάδα, σοκολάτα σημαίνει ΙΟΝ! Η ιστορία της σοκολατοβιομηχανίας, μέσα από τις ανακοινώσεις της εταιρείας.

1930
Στο Νέο Φάληρο, στην οδό Πειραιώς.
Εκεί αρχίζει η πιο γλυκιά ιστορία, από μία ομάδα μετόχων που έχουν ως όνειρο να γίνουν σοκολατοποιοί.
Με σήμα το ευωδιαστό “ίον” (μενεξές) – από όπου πήρε το όνομά της – και πολλή όρεξη, γεννιέται η ΙΟΝ.
Το πρώτο καταστατικό δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Σεπτεμβρίου του 1930 και ένα λαχταριστό ταξίδι ξεκινά.
Σήμερα, η έδρα της βρίσκεται ακόμη εκεί όπου όλα ξεκίνησαν!

1938
Η ΙΟΝ αποκτά ένα καραμελένιο “αδερφάκι”, την εταιρεία ΝΑΣΚΟ Α.Ε., που θα δημιουργήσει αργότερα τις χαρακτηριστικές καραμέλες ΙΟΝ – ποιος δεν θυμάται τις λατρεμένες ΙΟΝ Υγείας; – και τις γεμιστές καραμέλες ΝΑΣΚΟ!

1947
Το πιο αναγνωρισμένο κλαδί αμυγδαλιάς της Ελλάδας… ανθίζει!
Δημιουργείται η ΙΟΝ Αμυγδάλου, που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της ΙΟΝ αλλά και όλων μας.
Γιατί αυτό το κλαδί έχει στολίσει την παιδική ηλικία μας με την πιο γλυκιά γεύση!

1956

Μπαίνουν οι βάσεις για να δημιουργηθεί το δίκτυο πωλήσεων και διανομής της ΙΟΝ με την ίδρυση της εταιρείας “Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι”.
Στο κέντρο της Αθήνας ανοίγει το πρώτο κατάστημα και η φήμη της ΙΟΝ εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα… κυριολεκτικά!
Η ΙΟΝ μεγαλώνει, αφομοιώνει τη ΝΑΣΚΟ Α.Ε. και αρχίζει σταδιακά να υλοποιεί τις πιο λαχταριστές ιδέες, με νέες σοκολάτες, καραμέλες, τσίχλες, γκοφρέτες κι άλλες λιχουδιές!

1960-1970

“Ζενίθ εντάσεως! Μία μεγάλη απόλαυσις!”
Τα διαφημιστικά μηνύματα της ΙΟΝ σήμερα αποτελούν μία vintage κληρονομιά, αλλά τότε ήταν μία ακόμη καινοτομία της εταιρείας.

Η ΙΟΝ βγαίνει πρώτη μπροστά στην επικοινωνία με τις έντυπες διαφημίσεις της που γράφουν ιστορία.

1975

Μία νέα σελίδα ανοίγει, με τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της ΙΟΝ στην Άρτα. Εκεί, ξεκινά η γραμμή παραγωγής γκοφρέτας – και υλοποιείται μία μεγάλη ιδέα…

1976
Η λαχταριστή σοκολάτα ΙΟΝ αγκαλιάζει ένα ολόκληρο φουντούκι κι όλα μαζί τυλίγονται στην κλασική κι αγαπημένη πράσινη Noisetta!
Κι από τότε έως και σήμερα, η παρουσία της συνοδεύει κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή της ελληνικής οικογένειας!

1977
Δύο χρόνια μετά από τη δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής γκοφρέτας στην Άρτα, γεννιέται η μία και μοναδική:
σοκολάτα ΙΟΝ και γκοφρέτα γίνονται ένα στη Σοκοφρέτα και η Ελλάδα αποκτά το αγαπημένο της γλυκό σνακ!

1986
Η ΙΟΝ τετραγωνίζει… την απόλαυση!
Δημιουργείται η Break, η πρώτη τετράγωνη σοκολάτα που παράγεται στην Ελλάδα, και η ποικιλία γεύσεων αλλά και η πλούσια υφή της σπάνε ρεκόρ απόλαυσης.

1998
Η λαχτάρα δεν γνωρίζει σύνορα, γι’ αυτό και η ΙΟΝ ανοίγει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο εξωτερικό και γίνεται μία ελληνική σοκολατοβιομηχανία με διεθνή πορεία.
Έναν χρόνο μετά, η Mabel μπαίνει στην οικογένεια της ΙΟΝ με τις εορταστικές της λιχουδιές – χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές!

2003-Ισχύς εν τη ενώσει!
Η ΙΟΝ Αμυγδάλου συναντά την ΙΟΝ Υγείας και μαζί δημιουργούν μία σοκολάτα που συνδυάζει τη λατρεμένη γεύση καβουρδισμένου αμυγδάλου με την καθαρή και έντονη απόλαυση της σοκολάτας υγείας.

2006-Επιτέλους, παγωτό!
Σε συνεργασία με τη βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ, η ΙΟΝ Αμυγδάλου και η ΙΟΝ Γάλακτος αποκτούν παγωτένια διάσταση και η απόλαυση ΙΟΝ γίνεται πιο καλοκαιρινή!

2015
Στην άλλη πλευρά της σοκολάτας υγείας, γεννιέται η… ION Dark!
Η απολαυστική σοκολάτα υγείας συνδυάζεται με ευφάνταστα υλικά σε εκρηκτικές γεύσεις, για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

2015-Η ΙΟΝ… πρασινίζει!
Η στέβια, το φυσικό αυτό γλυκαντικό, συναντά τη σοκολάτα και δημιουργείται η σειρά ΙΟΝ με στέβια, που κρύβει μέσα της τη γνωστή γεύση ΙΟΝ, χωρίς τη ζάχαρη!

Η ΙΟΝ σήμερα
Σήμερα, η ΙΟΝ, μία επιχείρηση 100% ελληνική, μεγαλώνει, εξελίσσεται, σέβεται τις αξίες της και δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αποδεικνύοντας ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει ιστορία, αλλά και μέλλον!

Με τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, με περίπου 950 εργαζομένους και με κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκ. ευρώ ετησίως, η ΙΟΝ κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. Με πίστη στις αξίες της, φροντίζει να καινοτομεί μέσα από τα προϊόντα της, αλλά και μέσω της υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον, στους εργαζομένους και στην κοινωνία.

Η ΙΟΝ στον κόσμο
Η απόλαυση δεν γνωρίζει σύνορα, γι’ αυτό και η ΙΟΝ αναπτύσσει διαρκώς και επιτυχώς την εξαγωγική της δραστηριότητα από τη Δύση ως την Ανατολή. Ανακαλύψτε σε ποιες χώρες εξάγονται οι αγαπημένες γεύσεις ΙΟΝ στον χάρτη που ακολουθεί!

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητάς της, η ΙΟΝ συμμετέχει κάθε χρόνο σε διεθνείς εκθέσεις, με σκοπό τη διεύρυνση των οριζόντων της, τη σταθερή παρουσία της στον κόσμο της σοκολατοποιίας και τη δημιουργία νέων συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Λαϊκές αγορές: Έλληνες παραγωγοί ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ τις άδειες! Τι έρχεται σε σχέση με τα τρόφιμα

evosmos

ΞΕΦΤΙΛΑ για τη τηλεθέαση: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού της 12χρονης σε εκπομπή

evosmos

Λαμία: Καταγγέλλουν ολιγωρία γιατρών για τον θάνατο 49χρονου

evosmos

Leave a Comment