ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο ρεύμα καίει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός;

Με το Δεκέμβριο να έχει μπει για τα καλά, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη ξεκινήσει με τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς και το άγχος για τους λογαριασμούς ρεύματος που θα έρθουν φουντώνει ολοένα και περισσότερο.

Ένας γενικός κανόνας λέει ότι η χρήση πολλών σειρών με λαμπάκια παλιάς τεχνολογίας μπορεί να κοστίσει έως και 100 ευρώ για έναν μήνα, όπως εξήγησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο ενεργειακός επιθεωρητής, Βαγγέλης Πάνος.
Από την άλλη, όπως είναι γνωστό, τα φωτάκια LED είναι αρκετά πιο οικονομικά, καίγοντας περίπου το μισό ρεύμα, ή ακόμα και λιγότερο.

Υπολογίστε πόσο ρεύμα καίει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός
Πάνω σε κάθε κουτί λαμπιόνια, αναγράφεται η ισχύς τους, σε Watt.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, εάν το κουτί στα φωτάκια που έχετε αγοράσει γράφει 500 Watt, τότε η διαδικασία είναι η εξής:

Διαιρείτε τον αριθμό αυτόν που αναγράφετε στο κουτί με το 1.000. Στην προκειμένη περίπτωση, 500/1.000 ισούται με 0,5 κιλοβάτ.
Έπειτα, θα πολλαπλασιάσετε τα κιλοβάτ με τις ώρες που λειτουργούν τα λαμπάκια. Εάν υποθέσουμε ότι ανάβετε τα φωτάκια σας για 10 ώρες ημερησίως, τότε 0,5*10 ισούται με 5 κιλοβατώρες.
Τέλος, για να υπολογίσετε πόσο θα σας κοστίσουν τα λαμπάκια σε ευρώ, θα πολλαπλασιάσετε τις κιλοβατώρες που βρήκατε με την τιμή του μέσου κόστους κιλοβατώρας του παρόχου σας. Εάν θέλετε να βρείτε πόσο θα σας κοστίσουν τα λαμπιόνια για ολόκληρη τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το παραπάνω γινόμενο με τον αριθμό των ημερών που θα παραμείνουν αναμμένα τα γιορτινά φωτάκια.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

“ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ” στους πολίτες! Με απίστευτες αυξήσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος

evosmos

Ελβετική εφημερίδα: «Οι Έλληνες έχουν γίνει ασπίδα άμυνας της ΕΕ κατά του Ερντογάν και της παράνομης μετανάστευσης»

evosmos

Πως είδε ο Γιώργος Τράγκας την παρουσία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι (με…άδεια από τον Χαρδαλιά) στην Καλαμάτα

evosmos

Leave a Comment