ΔΙΑΦΟΡΑ

Σας έπιασαν… λιγούρες; – Τα καλύτερα γλυκά για να τις αντιμετωπίσετε

Όλοι ξέρουμε ότι τον χειμώνα έχουμε την διαθέση να τρώμε γλυκά.

Πώς μπορούμε, όμως, να μην φορτωνόμαστε με πολλές θερμίδες;

Παρακάτω ακολουθούν 4 επιλογές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις λιγούρες

Μαρόν γλασέ
Τα μαρόν γλασέ (δηλαδή τα κάστανα σε σιρόπι ζάχαρης) είναι χαρακτηριστικά χειμωνιάτικα γλυκά. Δεν περιέχουν λιπαρά (ένα κάστανο έχει λιγότερο από 0,3 γρ. λίπους) και έχουν σημαντικά λιγότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα γλυκά. Επίσης, τα κάστανα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. 1 κομμάτι (40 γρ.): Θερμίδες 75, λίπη σχεδόν μηδενικά.

Σοκολατάκια
Τα σοκολατάκια (από γνήσια κουβερτούρα, που είναι σκούρα και κάπως πικρή με έντονο άρωμα) ίσως είναι τα μόνα γλυκά που συστήνουν οι ειδικοί, επειδή είναι πλούσια σε ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Επίσης, η κουβερτούρα περιέχει στεατικό οξύ, το οποίο έχει την ιδιότητα να με­ταβολίζεται στον οργανισμό ως ευεργετικό μονοακόρεστο λιπαρό οξύ. ­Ιδανικά, λοιπόν, συστήνεται η κατανάλωση 10-20 γρ. μαύρης σοκολάτας ημερησίως. 1 σοκολατάκι (20 γρ.): Θερμίδες 110,
λίπη 6,5 γρ..

Γλυκά τύπου κέικ
Tα τύπου κέικ γλυκά γίνονται με πολύ βούτυρο και πολλά αβγά. Ως εκ τούτου, είναι ένα ιδιαίτερα πλούσιο σε θερμίδες γλυκό με πολλά λιπαρά, κυρίως κορεσμένα. Προσπαθήστε να φάτε μόνο ένα κομμάτι. 1 κομμάτι (100 γρ.): Θερμίδες 350, λιπαρά 20 γρ..

Μηλόπιτα
Η μηλόπιτα γινέται με αβγά και βούτυρο. Μια εναλλακτική επιλογή είναι το ψιλοκομμένο φρέσκο μήλο με κανέλλα για αντιοξειδωτικά και περισοτερες βιταμινές και φυτικές ίνες και light γιαούρτι για λιγοτέρα λιπαρά και περισσότερο ασβέστιο. Ένα γλυκό εύκολο και οικονομικό γιατί φτιάχνεται με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στην κουζίνα μας. Θερμίδες 244, λιπαρά 6,5 γρ..

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Η πρώην πεθερά μου, μου στάθηκε σαν δεύτερη μάνα όταν χώρισα με το γιο της και εξακολουθεί να με αγαπά και να με στηρίζει.

evosmos

Γεμίζετε πολλές φορές το ίδιο πλαστικό μπουκάλι; Δείτε έναν κίνδυνο που δεν ξέρατε…

evosmos

Τι είναι ο «χρυσός του διαβόλου»: Το απόκοσμο φαινόμενο που ανησυχεί τους ειδικούς [ΒΙΝΤΕΟ]

evosmos

Leave a Comment