EVOSMOSNEWS
ΕΛΛΑΔΑ

Σε καραντίνα το 25μελές πλήρωμα του «Μερμπαμπού»

Ποιές είναι οι οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό πάνω στα πλοία
Υπό πλήρη έλεγχο έχουν οι υγειονομικές αρχές την κατάσταση όσο αφορά το δεξαμενόπλοιο «Μερμπαμπού» με σημαία Μάλτας στο οποίο εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 18 από τα 25 μέλη του πληρώματός του.

Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στη ράδα του λιμανιού του Πειραιά. Κατέπλευσε από λιμάνι της Τουρκίας έμφορτο με πετρέλαιο το οποίο ξεφόρτωσε στα ΕΛ.ΠΕ. και κατευθύνθηκε ανοιχτά του λιμανιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, και τα 25 μέλη του πληρώματος θα βγούνε στη στεριά, οι υγιείς θα μπούνε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο και οι υπόλοιποι θα νοσηλευθούν προκειμένου να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Όλο το πλοίο θα απολυμανθεί και θα ανέβει σε αυτό καινούργιο πλήρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο ανήκει σε ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία.

Όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν στείλει οδηγίες στα πληρώματά τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν την πρωτοφανή αυτή κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία.

Στέλνουν φάρμακα, στολές ειδικές για να τις φοράνε όσοι θα επικουρούν κάποιον συνάδελφό τους που νοσήσει πάνω στο πλοίο. Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες απομόνωσης για όσους από το πλήρωμα παρουσιάσουν συμπτώματα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφοράς ITF και το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ICS) έκαναν έκκληση για την απρόσκοπτη μετακίνηση των πληρωμάτων.

Για όσους τονίζουν ότι η κατάσταση εγκλωβισμού πάνω σε ένα πλοίο είναι αγχωτική οι ειδικοί απαντούν:

«Για τους ναυτικούς των οποίων η διάρκεια της σύμβασής τους είναι από τέσσερις έως επτά μήνες δεν είναι πρόβλημα να παραμείνουν στο πλοίο παραπάνω χρόνο, καθώς κατά τη μετακίνησή τους προς τα σπίτια τους μπορεί να προσβληθούν ή να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία άλλων» και προσθέτουν:

«Δεν χρειάζεται πανικός αλλά πρέπει να διασφαλίζουμε ότι τα πληρώματα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα και αυστηρά μέτρα προστασίας ώστε να μην επιτρέψουν την εμφάνιση κρουσμάτων»

Οι γενικού περιεχομένου οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό πάνω στα πλοία είναι οι εξής:

– Όσοι ανεβαίνουν στο πλοίου για επαγγελματικούς λόγους-επιθεωρητές-πιλότοι κα- θα πρέπει να παραμένουν όσο χρειάζεται και ούτε λεπτό παραπάνω.
– Τα μέλη πληρώματος να τηρούν απόσταση ασφαλείας κατά τη διάρκεια συναντήσεων με επισκέπτες και να επισημαίνουν σε αυτούς ότι πρέπει να προσέχουν.

– Τα πλοία πρέπει να εφοδιάζονται με γάντια μίας χρήσης για όλους τους επισκέπτες αλλά και το πλήρωμα. Οι επισκέπτες θα πρέπει να τα φοράνε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο πλοίο και να τα βγάζουν μετά την αποβίβασή τους.

– Τα πλοία πρέπει να έχουν ειδικούς μετρητές θερμοκρασίας σώματος προκειμένου να εντοπίζουν ποιοι έχουν πυρετό και είναι ύποπτοι

– Δίνεται έγκριση στους πλοιάρχους για αύξηση της τροφοδοσίας του πλοίου ώστε να υπάρχουν αποθέματα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Α Ν Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Τ Ο Ι

evosmos

Ξύλο & χημικά από τις δυνάμεις ασφαλείας σε Έλληνες στο Τυμπάκι – «Πολιόρκησαν» παράνομο τζαμί Πακιστανών (βίντεο)

evosmos

Σοκ στους Αμπελόκηπους: Σάτυρος αυνανιζόταν σε πάρκο κοιτώντας μητέρα με το παιδί της

evosmos