ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα σε τρεις κλίμακες – Τι αλλάζει στα ανασφάλιστα οχήματα

Ο τρόπος υπολογισμού των προστίμων για τις εκπρόθεσμες πληρωμές των τελών κυκλοφορίας αλλάζει.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο ήταν ίσο με το 100% του ποσού από την πρώτη μέρα, όμως το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών προβλέπει κλιμακωτά πρόστιμα ανάλογα με την καθυστέρηση. Στόχος της αλλαγής αυτής είναι να μην υπάρχουν πλέον παρατάσεις, μιας και η προθεσμία κάθε χρόνο θα εκπνέει στις 30 Δεκεμβρίου.

Τα πρόστιμα έχουν ως εξής:

Ημέρα πληρωμής Πρόστιμο

Ιανουάριος 25%
Φεβρουάριος 50%
Μάρτιος και μετά 100%
Σε κάθε περίπτωση το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 30 ευρώ.

Ανασφάλιστα οχήματα
Αναφορικά με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα ενεργοποιείται ένα νέο σύστημα για να μειωθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους δρόμους ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμο 500€ για τα αυτοκίνητα και 250 για τα δίκυκλα, σε περίπτωση όμως που αποπληρωθεί τις πρώτες 10 μέρες διαγράφεται.

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

500 € επιβατηγά
250 € δίκυκλα

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Γλυφάδα: «Δεν ξέρω τι προσωπικά μπορεί να είχε ο Αιγύπτιος με την αδερφή μου» είπε στην κατάθεσή της η Δ.Καρνέση

evosmos

Σπάνια εξομολόγηση Νένας Μεντή: «Είμαστε πολύ φτωχή οικογένεια, αλλά με αρχές. Δεν ξεπουλιούνται όλα, ακόμα κι αν πεινάς» (video)

evosmos

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΥΟ!! Δημοσιογραφάρες – τηλεστάρ της ΕΡΤ εξέθεσαν τον επαγγελματία που είναι στην πηγή του ρεπορτάζ

evosmos

Leave a Comment