ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό Ναυτικό: Συνεχίζεται η συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων- Ακόμη μια κορβέτα πλέει προς το Ν.Α.Αιγαίο (βίντεο)

Προς το Ν.Α. Αιγαίο πλέει η τουρκική κορβέτα κλάσης Ada F-514 TCG Kinaliada.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο το τουρκικό σκάφος πέρασε το στενό της Χίου κατευθυνόμενο και αυτό νότια όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών ναυτικών μονάδων.

Η ανάπτυξη του τουρκικού Ναυτικού πραγματοποιείται με σταθερούς ρυθμούς και ένα ένα τα σκάφη του μετακινούνται προς νότο.
Υπενθυμίζεται ότι από 10 και 11 Αυγούστου η Τουρκία έχει εξαγγείλει ασκήσεις στην περιοχή του Καστελόριζου.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές είχε παρατηρηθεί μετακίνηση τριών φρεγατών πάλι με κατεύθυνση νότια προς την περιοχή του Ν.Α.Αιγαίου.

Σημειώνεται πως η πρώτη κορβέτα του προγράμματος MilGem κλάσης Ada (F-511 «Heybeliada») άρχισε να ναυπηγείται τον Ιανουάριο του 2007, καθελκύστηκε το Σεπτέμβριο του 2008 και παραδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2011.

Η δεύτερη (F-512 «Buyukada») άρχισε να ναυπηγείται τον Ιούνιο του 2009, καθελκύστηκε το Σεπτέμβριο του 2011 και παραδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2013.

Η F-513 «Burgazada» άρχισε να ναυπηγείται το Σεπτέμβριο του 2013, καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 2016 και παραδόθηκε το Νοέμβριο του 2018, ενώ η F-514 «Kinaliada» άρχισε να ναυπηγείται τον Ιούνιο του 2016, καθελκύστηκε τον Ιούλιο του 2017 και παραδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2019.

Ο οπλισμός τους αποτελείται από ένα πυροβόλο OTO Melara των 76/62 χιλιοστών, δύο τηλεχειριζόμενοι πύργοι με πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών, οκτώ βλήματα κατά πλοίων RGM-84 Harpoon (σε εξέλιξη η αντικατάσταση τους από Atmaca), ένα σύστημα εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας RIM-116 RAM (Rolling Airframe Missiles) 21 θέσεων και δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες για τορπίλες Mk.46.

Το ελικοδρόμιο μπορεί να δεχθεί και να υποστηρίξει ελικόπτερο κατηγορίας S-70B SeaHawk.

Ο ηλεκτρονικός τους εξοπλισμός αποτελείται από το σύστημα διαχείρισης μάχης G-MSYS (GENESIS MİLGEM Savaş Yönetim Sistemi), ραντάρ έρευνας SMART-S Mk.2 της Thales, ηλεκτροπτικό σύστημα ελέγχου πυρός STING EO Mk.2, σονάρ TBT-01 Yakamoz, συστήματα ζεύξης δεδομένων Link-11/16, σύστημα ηλεκτρονικών μέσων υποστήριξης και σύστημα αυτοπροστασίας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μετά τις επιθέσεις στην Γαλλία ο Ε.Μακρόν τώρα μιλά για… «παρεξηγήσεις»: «Δεν είμαι υπέρ των σκίτσων»

evosmos

«Φτερά» έκαναν από δύο γυναίκες 46.000 ευρώ – Τι τους συνέβη

evosmos

Εξαρθρώθηκε συμμορία που «ξάφριζε» σπίτια ηλικιωμένων – Υποδύονταν δημοτικούς υπαλλήλους

evosmos

Leave a Comment