ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν κτύπησε με βαλλιστικούς πυραύλους το προξενείο των ΗΠΑ και βάση της Mossad στην Αρμπίλ του Ιράκ

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ιρανική στρατιωτική βάση
Δώδεκα ήταν οι βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτόξευσε το Ιράν κατά αμερικανικών στόχων στην Αρμπίλ την πρωτεύουσα της αυτόνομης κουρδικής περιοχής του βόρειου Ιράκ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Όπως ανέφερε το Associated Press οι πύραυλοι, Fateh 110 ήταν συνολικά 12 και κτύπησαν διάφορους στόχους στην περιοχή αυτή του ιρακινού Κουρδιστάν.

Όπως ανέφερε πάντως Αμερικανός αξιωματούχος κανένας από τους πύραυλους δεν κατάφερε κάποιο πλήγμα στο προξενείο, των ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχουν ζημιές ή θύματα σε καμία εγκατάσταση της κυβέρνησης των ΗΠΑ», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Fox News.

«Το περιστατικό διερευνάται από την κυβέρνηση του Ιράκ και την Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση και σας παραπέμπουμε σε αυτές για σχολιασμό. Καταδικάζουμε αυτήν την εξωφρενική επίθεση και επίδειξη βίας.», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πάντως πως το Ιράν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για την επίθεση μέσω των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης», οι όποιοι είπαν ότι αυτοί εκτόξευσαν του πυραύλους.

επιβεβαιώνοντας πως στοχοποίησαν ένα ισραηλινό «στρατηγικό κέντρο» και απειλώντας το Ισραήλ για νέα «καταστροφικά» αντίποινα.

«Το “στρατηγικό κέντρο της συνωμοσίας και της ανηθικότητας των σιωνιστών” στοχοποιήθηκε από ισχυρούς προηγμένους πυραύλους του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης», ανέφεραν σε μια ανακοίνωση που δημοσίευσε το Sepah News, ο ιστότοπος των Φρουρών.

Το χτύπημα αντιπροσώπευε μια κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, οι οποίες διαδραματίστηκαν κυρίως εντός του Ιράκ, ανέφερε το AP.

Αμέσως μετά την επίθεση, το δορυφορικό κανάλι Kurdistan24, του οποίου τα κεντρικά γραφεία βρίσκεται κοντά στο προξενείο, μετέδωσε εικόνες από σπασμένα γυαλιά και διάσπαρτα συντρίμμια στο πάτωμα του στούντιο του, ανέφερε το AP.

Η πυραυλική επίθεση ήρθε αρκετές ημέρες αφότου το Ιράν είπε ότι θα απαντούσε σε ισραηλινό χτύπημα κοντά στη Δαμασκό, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο μελών της «Φρουρών της Επανάστασης» του Ιράν.

Σύμφωνα πάντως με τον ανταποκριτή στην Βαγδάτη του ιρανικού δικτύου Press TV Navid Behrouz τα κτίρια που επλήγησαν από τους ιρανικούς πυραύλους χρησιμοποιούνταν ως κέντρα εκπαίδευσης της ισραηλινής Mossad.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Εκτελέστηκε θανατοποινίτης, σε παγκόσμια πρώτη με εισπνοή αζώτου, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ

evosmos

“ΒΟΜΒΑ” από την Ρωσική Κεντρική Τράπεζα: Δεν θα προμηθεύει με πετρέλαιο τις χώρες που θα βάζουν πλαφόν στην τιμή του

evosmos

Τι ζούμε; Τα έκανε λαμπόγυαλο σε οδοντιατρείο επειδή θεώρησε πως του έβαλαν τσιπ στο στόμα για να ακούνε τι λέει

evosmos

Leave a Comment