ΕΛΛΑΔΑ

Έλλειμμα 9 εκατ. ευρώ στο Ταμείο του Δήμου Ηρακλείου

Αντιπαράθεση για τα οικονομικά του Δήμου σε προεκλογικό φόντο

Καταψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης
 Ζημία κατά 9 εκατομμύρια ευρώ εμφανίζει ο ισολογισμός του δήμου Ηρακλείου για το έτος 2022, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο από την ορκωτή ελεγκτή κ. Στέλλα Κουκουριτάκη.
Μάλιστα στη ζημία καταγράφεται αύξηση αφού για το 2021 ήταν στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, για το έτος 2022 σημειώνεται μείωση στα ταμειακά διαθέσιμα κατά 39% αλλά την ίδια στιγμή καταγράφεται αύξηση κατά 15% στα εκτελούμενα έργα.

«Μέσα σε μία πρωτοφανή συγκυρία και ένα ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον ο δήμος Ηρακλείου είναι όρθιος με ταμείο περίπου στα 21 εκατ. ευρώ και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπό πτώχευση» ανέφερε κατά την εισήγηση της η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Μαρία Καναβάκη.

Κατά την τοποθέτηση του ο Ηλίας Λυγερός από την παράταξη «Ενεργοί Πολίτες» σημείωσε ότι «Οι μακροπροθεσμες υποχρεώσεις του δήμου υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ και οι επισφάλειες βρίσκονται στα 88 εκατ. ευρώ. Ο δήμος φέτος πρέπει να κάνει πληρωμές πάνω από 12,5 εκατ. με ίδια έσοδα. Αν τις κάνει δεν μένει τίποτα στο ταμείο» και κλείνοντας διερωτήθηκε τι ταμείο θα παραδοθεί στην επόμενη δημοτική Αρχή.

Ο Δημήτρης Βρύσαλης από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογράμμισε ότι «Η εισήγηση αποδεικνύει ότι δεν αποφασίζουμε οι ίδιοι αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε. Ο δήμος λειτουργεί μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που έχει ορίσει το κεντρικό κράτος. Το μόνο στοιχείο που έχει αύξηση είναι τα φορολογία και τα ανταποδοτικά τέλη».

Ο Γιώργος Αγριμανάκης από την παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5.» δήλωσε ότι «Τα πράγματα στα Οικονομικά του δήμου δεν πηγαίνουν καλά. Στο τέλος του 2022 επιδεινώνονται οι ζημίες του δήμου. Ο 4ος μεγαλύτερος δήμος της χώρας είναι σε μια τρικυμία στη μέση του πελάγου και αυτό θα χειροτερεύσει λόγω της προεκλογικής περιόδου. Καταψηφίζουμε τον ισολογισμό γνωρίζοντας την ευθύνη που μας αναλογεί».

Ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης από την παράταξη «ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ» επισήμανε ότι: «Θα μιλήσω από καρδιάς σε ηπιότερους τόνους αλλά αυστηρότερες κρίσεις. Δεν διεκδικούμε και δεν έχουμε στόχους διεκδικητικούς παρά μόνο, διαχειριστικούς. Οι αντιδήμαρχοι φτιάχνουν το πρόγραμμα τους με συνεχείς αναθεωρήσεις. Δεν υπερψηφίζω, ούτε καταψηφίζω. Απέχω διότι με ενδιαφέρει το μείζον περιφερειακό και αναπτυξιακό ζήτημα που απλά δεν υπάρχει. Η Κρήτη είναι σε τραγική κατάσταση και έχουμε ευθύνη όλοι».

Κατά την δευτερολογία της η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Μαρία Καναβάκη υπενθύμισε τις απανωτές κρίσεις με παγκόσμια διάσταση που κλήθηκε να διαχειριστεί η παρούσα δημοτική Αρχή και τόνισε ότι «σεβαστή η πολυφωνία και η αντιπολιτευτική διαφωνία αλλά δεν είχαμε την τύχη να υπηρετούμε σε ρόδινους καιρούς».

Τέλος σημείωσε ότι «παραλάβαμε ταμείο στα 25 εκατ. ευρώ, φθάσαμε το ταμείο στα 50 εκατ. και κατηγορηθήκαμε ότι κάναμε μία διαχειρίση εισπρακτικής και αποταμιευτικής φύσεως. Το 2019 ξεκινήσαμε με αυτό το ταμείο και ζήσαμε μία υγειονομική κρίση που δεν περίμενε κανείς, ακολούθησε μία οικονομική κρίση, ακολούθησε πόλεμος και ενεργειακή κρίση. Ο δήμος Ηρακλείου έχει τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Επικράτεια. Όταν αλλάζουν τα πράγματα επαναχαράσσουμε καο επαναπροσδιορίζουμε την πολιτική μας με αίσθημα ευθύνης όπως μέχρι τώρα κάναμε και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας να κάνουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου καταψήφισαν τον ισολογισμό.

kanavaki12..

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ GAY – “ΘΑ ΔΕΙ ΩΡΑΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΑΝΑΘΡΕΜΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ” – Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

evosmos

ΣΟΚ στο Μαρούσι – Συνελήφθη Ινδός για ασέλγεια σε 9χρονο και 11χρονο

evosmos

Ερχεται κανόνι στους Παρόχους Ενέργειας: 1 στους 2 δεν πληρώνει λογαριασμό ρεύματος με την ρήτρα αναπροσαρμογής

evosmos

Leave a Comment