ΕΛΛΑΔΑ

Αίας Μανθόπουλος: Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του – Η ιστορία πίσω από το «βρε Αία»! (BINTEO)

Αίας Μανθόπουλος: Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 61 ετών, ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος – Η απόφαση της οικογένειάς του

Ο ηθοποιός, νοσηλευόταν επί ημέρες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατός του και η οικογένεια προσανατολίζεται στη δωρεά των οργάνων του.

Ο ηθοποιός έγινε γνωστός και αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο του Αίαντα στην τηλεοπτικής σειρά «Δυο Ξένοι» με το αλησμόνητο «βρε Αία, βρε Αία» από τον Νίκο Σεργιανόπουλο.

 

Τα τελευταία χρόνια ο ηθοποιός έχει αποσυρθεί από την υποκριτική και τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ η τελευταία φορά που πραγματοποίησε δημόσια εμφάνιση ήταν τον περασμένο Μάρτιο στην κηδεία του σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», λίγο μετά τον θάνατο του ηθοποιού «η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του».

 Η ιστορία πίσω από το «βρε Αία»
Ο Αίας Μανθόπουλος συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές όπως το Άφρικα, Καρέ της Ντάμας, ενώ έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τη συμμετοχή του στην κωμική σειρά των Aλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου «Δύο ξένοι» δίπλα στον Νίκο Σεργιανόπουλο και την Εβελίνα Παπούλια.

Μια από τις πασίγνωστες ατάκες που ακούστηκαν στη σειρά ήταν και το «βρε Αία» που έλεγε ο Νίκος Σεργιανόπουλος στον Αίαντα Μανόπουλο.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Αίας Μανθόπουλος είχε αποκαλύψει την ιστορία πίσω από τη διάσημη ατάκα λέγοντας «Ήμασταν πολύ φίλοι με τον Νίκο, ήμασταν μαζί στο ΚΘΒΕ. Το “βρε Αία” το έκανε ο Νίκος μόνος του γιατί έφτανα καμιά φορά λίγο αργοπορημένος, μου έλεγε “βρε Αία, βρε Αία”, κάναμε πλάκα μεταξύ μας, το κράτησε κι έτσι το έβαλε και στη σειρά».

Στο θέατρο συνεργάστηκε με τον Μίνω Βολανάκη, με τον Greg Floy στη «Μήδεια» στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), κ.ά. Στον κινηματογράφο έπαιξε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία του Χάρη Ρώμα «Ροζ ολοταχώς».

Επίσης συμμετείχε στις σειρές «βεντέτα» (1986), «Τρίτο στεφάνι» (1995), «Σοφία ορθή» (1996), «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» (2000), κ.ά. Αμίμητη έχει μείνει επίσης η ατάκα του για το… τακαμούρι όταν έκανε guest από τη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης». Παράλληλα, είχε παίξει στο σίριαλ «The Amphora» της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης και στην αυστριακή τηλεταινία «Η αυτοκράτειρα Σίσσυ».

Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι» που σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης.

Ο Αίας Μανθόπουλος ήταν ανιψιός της Ειρήνης Παπά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ε.Αποστολάκης: «Προσπαθήσαμε να γυρίσουμε αμέσως πίσω τους 8 Τούρκους αξιωματικούς αλλά δεν μας απαντούσαν οι Τούρκοι!»

evosmos

Χαλκίδα: Έκλεψε κινητό και παρίστανε τον μάρτυρα σε δίκη για να ξεφύγει

evosmos

Κρήτη: Αθώος κρίθηκε ο 47χρονος πατριός για το βιασμό της ανήλικης κόρης της συζύγου του

evosmos

Leave a Comment