ΕΛΛΑΔΑ

Αίρονται όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Μάσκα μόνο σε νοσοκομεία και γηροκομεία

Σε άρση των εναπομεινάντων μέτρων έναντι της Covid-19 προχωρά η χώρα, μετά από εισήγηση του υπουργείου Υγείας στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Συγκεκριμένα την εισήγηση έκανε έπειτα από τρία χρόνια με μέτρα προστασίας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο αρμόδιος υπουργός εισηγήθηκε την άρση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού, όπως οι μάσκες. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς και τα γηροκομεία.

Επίσης θα καταργηθεί η 5ημερη αναρρωτική άδεια, καταργούνται οι μάσκες παντού και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -εκτός από νοσοκομεία- αλλά και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν rapid ή μοριακό τεστ κάθε βδομάδα.

Ο υπουργός αναφορικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, την Τρίτη (14/03/2023) δήλωσε:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19, με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η θετικότητα του κορωνοϊού παρέμεινε στα ίδια επίπεδα την τελευταία εβδομάδα. Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ πτωτική τάση καταγράφεται στις νέες εισαγωγές κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Σταθεροποίηση παρουσιάζεται και στα αστικά λύματα. Καθαρά αυξητική τάση καταγράφηκε μόνο σε δύο περιοχές (Ξάνθη, Λάρισα), οριακή σε άλλες δύο (Αττική, Αλεξανδρούπολη), ενώ πτωτική ήταν η θετικότητα σε Πάτρα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Χανιά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μητσοτάκης στο twitter: Νέο spot για την έξαρση των κρουσμάτων

evosmos

Η ΝΕΚΡΟΨIΑ «ΜΙΛΗΣΕ»: ΓΙΑ ΑΥΤΟ «ΕΣΒΗΣΕ» ΜΕΣΑ ΣΕ ΜIΑ ΣΤIΓΜΗ Ο 8ΧΡΟΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ – «ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΚOΣΜΟΣ»

evosmos

Άγκυρα: «Αν Ελλάδα και Κύπρος έχουν όνειρα για την Αν. Μεσόγειο θα τα μετατρέψουμε σε εφιάλτη»

evosmos

Leave a Comment