ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα ιδανικά λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Η άνοιξη, είναι η εποχή που ο καιρός ζεσταίνει και όλοι μας θέλουμε να απολαύσουμε στιγμές στο μπαλκόνι ή τον κήπο μας. Είναι επίσης η εποχή των λουλουδιών, της καρποφορίας και της ανθοφορίας. Αν βλέπεις κήπους και μπαλκόνια στολισμένα με όμορφα και χρωματιστά άνθη και τα ζηλεύεις, να ξέρεις πως είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις κι εσύ ένα υπέροχο μπαλκόνι!

Τα λουλούδια της άνοιξης είναι πολλά, τόσες είναι και οι επιλογές σου! Μπορείς να επιλέξεις διάφορα είδη με πλούσιο φύλλωμα ή χρωματιστά άνθη, ακόμα και ποικιλίες με διάφορα χρώματα.

Το αντίρρινο ή αλλιώς σκυλάκι είναι πολυετές φυτό με πλούσια βλάστηση και ιδιαίτερα ελκυστικά άνθη. Ανθίζει από τα μέσα της άνοιξης έως και το τέλος καλοκαιριού. Το σκυλάκι πολλαπλασιάζεται με σπόρο, ο οποίος βλαστάνει σε 10-15 μέρες από τη σπορά. Τα σκυλάκια ευδοκιμούν σε μεγάλη ηλιοφάνεια, και θέλουν συχνό πότισμα, κάθε 2-3 μέρες. Ειδικά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, ίσως χρειαστεί καθημερινό πότισμα για τα σκυλάκια.

Η βουκαμβίλια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αναρριχώμενα φυτά, λόγω της εξαιρετικά όμορφης βλάστησής της, που μπορεί να ξεπεράσει σε ύψος και τα 10 μέτρα. Τα άνθη εμφανίζονται από τέλος άνοιξης και διατηρούνται έως και το φθινόπωρο.

Η βουκαμβίλια αγαπάει τον ήλιο και χρειάζεται πολλές ώρες ηλιοφάνειας για να μας χαρίσει τα εντυπωσιακά της λουλούδια. Είναι ανθεκτική στη ζέστη και την ξηρασία, αλλά είναι αρκετά ευαίσθητη στο κρύο και στον αέρα. Δε χρειάζεται συχνό πότισμα. Την άνοιξη αρκεί μία φορά την εβδομάδα και το καλοκαίρι δύο.

Δεν υπάρχει παραδοσιακή αυλή και βεράντα που να μη διαθέτει γλάστρες με πολύχρωμα γεράνια. Τα γεράνια ανθίζουν από τις αρχές της άνοιξης ως τα τέλη του φθινοπώρου και μας χαρίζουν λουλούδια σε μοναδικές ποικιλίες χρωμάτων. Καλλιεργούνται πολύ εύκολα, χωρίς απαιτήσεις και πολλαπλασιάζονται με σπόρο. Ένας γενικός κανόνας για το πότισμα των γερανιών που έχουμε σε γλάστρα είναι να αφήνουμε το χώμα να ξεραίνεται πριν ποτίσουμε, καθώς και να αδειάζουμε το νερό που περισσεύει στο πιάτο της γλάστρας.

Ο πανσές με τα χαρακτηριστικά άνθη του, έχει πλούσια ανθοφορία που ξεκινά από τα μέση της άνοιξης έως και τις αρχές φθινοπώρου. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο στα τέλη του χειμώνα. Έχει ανάγκη από τακτικά ποτίσματα, κάθε φορά που στεγνώνει το χώμα, για να έχει ζωηρή βλάστηση και πλούσια ανθοφορία.

Η πετούνια ανθίζει συνέχεια από τον Ιούνιο μέχρι και τα μέσα φθινοπώρου. Ο πολλαπλασιασμός της γίνεται με σπόρους και είναι ιδιαίτερα ανθεκτική σε υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους. Έχει μέτριες απαιτήσεις ως προς το πότισμα, καθώς δεν της αρέσει η υπερβολική (περίπου δυο φορές την εβδομάδα).

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Έψαχνε απεγνωσμένα να βρει τον φίλο της και διαπίστωσε πως ήταν φάντασμα

evosmos

Πολυτεχνειούπολη: Αυτοί είναι οι 15χρονοι μέλη συμμορίας που συνελήφθησαν – Τα ναρκωτικά, τα μαχαίρια και η κατάληψη

evosmos

«Έσβησε» & τη Μόνικα Μπελούτσι: Η Μαρία Κορινθίου ποζάρει στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο & αποθεώνεται από όλους

evosmos

Leave a Comment