ΥΓΕΙΑ

Αυτά είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία η καθημερινή κατανάλωση βρόμης

Τα τελευταία χρόνια, η βρόμη έχει γίνει σημαντικό συστατικό της διατροφής εξαιτίας στις ευεργετικές ιδιότητές της για την υγεία.

Η βρόμη είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και φυτικές ίνες και θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές επιλογές για το πρωινό σας.

Τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση της βρόμης είναι περισσότερα από όσα νομίζετε.

Νιώθετε χορτάτες για περισσότερη ώρα

Η βρόμη είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού. Το αποτέλεσμα; Είστε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα και μειώνετε τα τσιμπολογήματα άρα και τις θερμίδες που παίρνετε μέσα στη μέρα. Να σημειώσουμε ότι ένα φλιτζάνι βρόμης έχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών, το οποίο είναι το 16% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.

Δυσκοιλιότητα τέλος

«Η βρόμη περιέχει έναν τύπο διαλυτών ινών που ονομάζεται βήτα-γλυκάνη» αναφέρει η Maggie Michalczyk στο eatingwell.com. «Η βήτα-γλυκάνη σχηματίζει μία σύσταση που μοιάζει με τζελ στο έντερο και βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου».

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε τη βρόμη με ξηρούς καρπούς, και φρέσκα φρούτα όπως το μήλο και τα berries.

Ενισχύετε την καρδιαγγειακή σας υγεία

Οι φυτικές ίνες που περιέχει η βρόμη μειώνουν την κακή χοληστερόλη, σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση. Τα παραπάνω παίζουν σημαντικό ρόλο στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Μείωση βάρους

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods, η βήτα-γλυκάνη έχει θετικά αποτελέσματα στην υπεργλυκαιμία, μειώνοντας τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα με αποτέλεσμα να μειώνεται και το σωματικό βάρος.

Συνταγές με βρόμη για το πρωινό σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εντάξετε τη βρόμη στη διατροφή σας. Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε χορταστικά και υγιεινά bowls με βρόμη, γάλα ή γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, smoothies, μπισκότα που μπορείτε να έχετε μαζί σας και ως σνακ. Παρακάτω μερικές συνταγές.

Βρόμη στο μπολ με μύρτιλα και ξηρούς καρπούς

Μπισκότα με βρόμη και σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Γεμίζετε πολλές φορές το ίδιο πλαστικό μπουκάλι; Δείτε έναν κίνδυνο που δεν ξέρατε…

evosmos

Μαγνήσιο: Πόσο χρειαζόμαστε για να αποφύγουμε την άνοια και να μη γεράσει το μυαλό

evosmos

Αττική: Όπου αλλοδαπός και… κορωνοϊός – Οι γειτονιές παράνομων και νόμιμων αλλοδαπών το επίκεντρο της επιδημίας!

evosmos

Leave a Comment