ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να βγάζεις τις γκρίζες τρίχες

Μπορεί οι γκρίζες τρίχες να είναι εντελώς φυσικές, ωστόσο, η θέα και μόνο μιας γκρίζας τρίχας είναι ικανή για να πυροδοτήσει ένα εσωτερικό ένστικτο να τις βγάλουμε αμέσως.

Η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση είναι ότι αν τη βγάλεις, θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερες στο πέρασμά της.

Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένας μύθος – αυτό που κάνεις σε ένα μόνο σκέλος δεν μπορεί να εξαπλωθεί σαν μετάδοση.

“Οι γύρω τρίχες δεν θα γίνουν λευκές μέχρι να πεθάνουν τα χρωστικά κύτταρα των ωοθυλακίων τους”, λέει κομμωτής.

Τι ακριβώς ισχύει λοιπόν με την αφαίρεση των γκρίζων τριχών;

Υπάρχει μόνο μία τρίχα που μπορεί να αναπτυχθεί ανά θύλακα. Όταν η τρίχα γίνεται γκρίζα ή λευκή, τα κύτταρα χρωστικής στο θυλάκιο που περιβάλλει την τρίχα έχουν ήδη πεθάνει.

“Με άλλα λόγια, η αφαίρεση μιας γκρίζας τρίχας θα φέρει μόνο μια νέα γκρίζα τρίχα στη θέση της”, λέει ο ειδικός, οπότε κάθε αφαίρεση είναι σχεδόν άσκοπη, αφού απλώς καθυστερείς το αναπόφευκτο.

Μακροπρόθεσμα, στην πραγματικότητα κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό. “Η αφαίρεση μπορεί να τραυματίσει τον θύλακα της τρίχας και μπορεί να βλάψει το θύλακα σε σημείο που να μην αναπτύσσει πλέον καμία τρίχα”, λέει ο ειδικός.

“Η επαναλαμβανόμενη αφαίρεση μπορεί ακόμη και να προκαλέσει μόλυνση, σχηματισμό ουλών και φαλακρά μπαλώματα”, προσθέτει. Τελικά, αυτό θα δημιουργήσει την εμφάνιση τριχόπτωσης και πιο λεπτά μαλλιά.

Ο λόγος που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι εμφανίζονται περισσότερες γκρίζες τρίχες όταν τις αφαιρούν είναι επειδή φαίνεται και είναι πιο αισθητό στο τριχωτό της κεφαλής σου.

Όταν το ωοθυλάκιο παράγει λιγότερη μελανίνη, τείνει να παράγει και λιγότερο σμήγμα, επομένως τα γκρίζα μαλλιά έχουν διαφορετική υφή από τις υπόλοιπες.

Στην καλύτερη περίπτωση, τα γκρίζα μαλλιά που ξαναβγαίνουν στη θέση τους θα είναι πιο χοντροκομμένα και πιο αισθητά από τα μαλλιά που είχες πριν, λέει ο ειδικός.

Ο κομμωτής συμφωνεί ότι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν παρατηρήσεις γκρίζες τρίχες είναι να τις αγνοήσεις ή να τις βάψεις ξανά στο αρχικό τους χρώμα.

Εάν υπάρχει ένα γκρίζο σκέλος που πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσεις, κόψε το πολύ προσεκτικά αντί να το μαδήσεις.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αυτό το ήξερες; – Να γιατί δεν πρέπει να έχεις ένα μπουκάλι με νερό στο αυτοκίνητο

evosmos

Μυρμήγκια στο σπίτι: 6 φυσικές τεχνικές για να απαλλαγείτε οριστικά

evosmos

Δείτε σε τι χρησιμεύουν τα πριτσίνια στα τζιν – Πότε τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά

evosmos

Leave a Comment