ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτό είναι το λάθος στο μαγείρεμα που μπορεί να καταστρέψει τις κατσαρόλες και τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι

Αδιαμφισβήτητα, «πονοκέφαλος» για κάθε νοικοκυριό είναι τα μαγειρικά σκεύη και η χρήση αυτών με τρόπο που να μην τα καταστρέφει.

Tο μαγείρεμα με κατσαρόλες και τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι σχετικά εύκολο να τα φροντίσετε. Μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων για γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό, ενώ είναι βολικά για πληθώρα συνταγών.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν μαγειρεύετε με αυτά τα σκεύη, τα οποία θα σας γλιτώσουν από το να χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε σχετικά άμεσα. Ένα λιγότερο γνωστό λάθος που πρέπει να αποφύγετε έχει να κάνει με το αλάτι.

Αλατίστε το νερό των ζυμαρικών σας με τον σωστό τρόπο

Μπορεί να φαίνεται ότι τα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι είναι άφθαρτα, αλλά κάτι τόσο απλό όσο το να αλατίζετε το νερό των ζυμαρικών σας με λάθος τρόπο μπορεί να κάνει τις κατσαρόλες σας να φθαρούν πολύ νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε.

Και ένα από τα λάθη που κάνετε και επηρεάζουν την ποιότητα του υλικού των σκευών σας είναι ο τρόπος που αλατίζετε το νερό όταν θέλετε να βράσετε ζυμαρικά.

Αν είστε οπαδός των ζυμαρικών, λοιπόν, γνωρίζετε ότι είναι σημαντικό να αλατίζετε γενναιόδωρα το νερό στο οποίο θα βράσουν, αλλά, ξέρατε ότι δεν πρέπει να προσθέτετε το αλάτι σας στο νερό πριν αυτό αρχίσει να βράζει; Εάν προσθέτετε συχνά αλάτι σε κρύο νερό στην κατσαρόλα σας, είναι πιθανό αυτή η ενέργεια να οδηγήσει σε κάτι που ονομάζεται «pitting».

Το pitting, σύμφωνα με όσα αναφέρει το tastingtable.com, είναι μια μορφή σκουριάς κατά την οποία η επιφάνεια του ανοξείδωτου ατσαλιού καταστρέφεται από το αλάτι. Αυτό συμβαίνει όταν το άλλοτε προστατευτικό στρώμα οξειδίου του χρωμίου της κατσαρόλας αρχίζει να διασπάται και συχνά σχηματίζει πολλές μικροσκοπικές κυκλικές εσοχές στην επιφάνεια του υλικού.

Ωστόσο, το αλάτισμα τη σωστή στιγμή μπορεί να το αποτρέψει αυτό, επειδή εξασφαλίζει ότι το αλάτι θα διαλυθεί αμέσως και δεν θα κατακαθίσει στον πυθμένα του σκεύους.

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια που έχουν υποστεί αυτή τη φθορά εξακολουθούν να είναι ασφαλή για τα τρόφιμα -αν και θα επηρεάσουν ελαφρώς την απόδοση των μαγειρικών σκευών- οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις κατσαρόλες σας αν έχουν κάποιες λακκούβες.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποτρέψετε την εξάπλωσή του, αλατίζοντας το νερό σας την κατάλληλη στιγμή.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΧΡΗΣΙΜΟ! Πως να φτιάξεις αντικλείδι σε 60 δευτερόλεπτα!!!

evosmos

Πανσέληνος 1η Αυγούστου 2023: Η πιο αισιόδοξη Πανσέληνος έρχεται. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια;

evosmos

Φοιτήτρια συνελήφθη σε αεροδρόμιο με κάτι πραγματικά παράξενο

evosmos

Leave a Comment