ΕΛΛΑΔΑ

Βαρικό: Αρκούδα εισέβαλε σε αυλές σπιτιών και σε στάνες του χωριού

Μια ακόμα επιδρομή αρκούδας αντιμετώπισε κτηνοτρόφος στο Βαρικό Φλώρινας χθες το πρωί. Συγκεκριμένα στις 4 τα ξημερώματα εισέβαλε στη φάρμα μια αρκούδα και επιτέθηκε στα ζώα του κτηνοτρόφου κατασπαράζοντας ένα από αυτά χωρίς να πτοηθεί από τα σκυλιά.

Μέσα σε δύο χρόνια έχει έρθει αρκούδα τρεις φορές στο κτήμα μου, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο κτηνοτρόφος Κωνσταντίνος Παντόπουλος. Το ζώο περπατάει νωρίς το βράδυ και μέσα στο χωριό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβούνται να κυκλοφορήσουν το βράδυ, πρόσθεσε. Έχει κατασπαράξει τις κότες και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να βάλουν φράχτες με ρεύμα στα κοτέτσια τους αλλά δεν φαίνεται να πτοείται, κατέληξε.

Στο μεταξύ τον Ιούνιο του 2023 μία η αρκούδα ραδιοσημάνθηκε με σκοπό να παρακολουθούνται καθημερινά οι κινήσεις της από τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας και την Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, γιατί είχε “ταράξει” τα κοτέτσια στην περιοχή του Βαρικού.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: “Tον έπαιζε και μετά μου χάϊδευε το πρόσωπο”! Βγήκαν όλες τώρα. Γιατί;

evosmos

«Αν ήταν γκόμενός μου ο Μπιμπίλας θα σας το είχα πει» – Ο Καρκάς απαντάει στην δικηγόρο του Φιλιππίδη

evosmos

Λάρισα: Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο για 16χρονη που νοσηλεύεται με ηπατίτιδα

evosmos

Leave a Comment