ΕΛΛΑΔΑ

“Βολεύτηκε” και αυτή! Ποιά Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ -με προεκλογική στήριξη στον Κούλη- πάει στο Δ.Σ. της Καρέλια; Με αμοιβές €150.000

Ανήκει στη γενιά των πολιτικών, που… παραφράζοντας τον Ελύτη «οξειδώθηκαν μες στη νοτιά του ΠΑΣΟΚ». Μετά από 15 συναπτά έτη παρουσίας της στο εθνικό κοινοβούλιο, απέτυχε να εκλεγεί τον Ιούλιο του 2019. Αν και ήρθε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην περιφέρεια της, εν τούτοις η έδρα χάθηκε λόγω εκλογικού συστήματος.

Στην περίπτωσή της Εύης Χριστοφιλοπούλου ο δρόμος που τώρα σκοπεύει να ακολουθήσει την οδηγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ιστορικής, καλαματιανής καπνοβιομηχανίας Καρέλια. Η οποία διαθέτει στιβαρά οικονομικά μεγέθη και έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, που μεταφράζονται σε μια διαχρονικά υψηλή, καθαρή κερδοφορία.

Με σπουδές στη Νομική της Αθήνας, όπως επίσης και με μεταπτυχιακό – διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες του φημισμένου London School of Economics, η Εύη (Παρασκευή) Χριστοφιλοπούλου (Κάλερ) χρημάτισε στο παρελθόν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Επί Σημίτη, διατέλεσε Γενική Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας (την περίοδο 1997-2002), αρμόδια για τη διαχείριση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στην Ελλάδα για την κατάρτιση την απασχόληση και την εκπαίδευση.

Επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας (με υπουργό την Άννα Διαμαντοπούλου) στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2011. Διατήρησε μάλιστα τη θέση Υφυπουργού μέχρι τον Μάιο του 2012, μετέχοντας στη μεταβατική Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.

Την περίοδο από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2015, επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου (με τη σύμπραξη και της ΔΗΜΑΡ) διετέλεσε Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. με Υπουργό τότε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τη γενική συνέλευση το «πράσινο φως»

Επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, από το καλοκαίρι του 2019 έως και σήμερα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου προτάθηκε σύμφωνα με την εισήγηση του Δ.Σ της Καρέλια, να αναλάβει θέση ως ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος καθώς κρίθηκε ότι εκπληρώνει τις προϋποθέσεις καταλληλόλητας.

Από τη στιγμή που ανέλαβε θέση στο 6μελές (από 5μελές που ήταν ως τώρα) Δ.Σ θα έχει ετήσια αμοιβή 150.000 ευρώ μικτά. Κάπου 10.700 ευρώ τον μήνα, με βάση τις παρεχόμενες 14 μισθοδοσίες της κάθε χρονιάς. Δηλαδή σχεδόν 40% από τη μηνιαία αποζημίωση των βουλευτών στο εθνικό κοινοβούλιο…

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της καπνοβιομηχανίας Καρέλια.
Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας εξελέγησαν για πενταετή θητεία αρχόμενη από της εκλογής τους από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 09ης Ιουνίου 2023.
Το νέο ΔΣ έχει ως εξής:
1) Βικτωρία – Μαργαρίτα Καρέλια, του Μιχαήλ Δασκαλόπουλου […] – Πρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος.
2) Ευστάθιος Καρέλιας, του Γεωργίου […] – Αντιπρόεδρος – Εκτελεστικό Μέλος.
3) Ανδρέας Καρέλιας, του Γεωργίου […] – Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος.
4) Robin Derlwyn Joy, […] – Μη Εκτελεστικό Μέλος.
 
5) Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου, του Γεωργίου Καλέρ […] – Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος.
6) Ιωάννης Τσουκαρίδης, του Πέτρου […] – Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος.
Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την 9η Ιουνίου 2028.
 
Προεκλογική στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη
 
Ανεξαρτήτως όλων αυτών και σε ό,τι αφορά την Εύη Χριστοφιλοπούλου το όνομά της είχε πέσει πέρσι στο τραπέζι, προκειμένου να τεθεί επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων. Η πατρότητα της ιδέας ανήκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πλην όμως δεν περπάτησε, καθώς αρνήθηκε να συναινέσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
Ένα δεκαήμερο πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου η Εύη Χριστοφιλοπούλου τάχθηκε δημοσίως υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη τονίζοντας μεταξύ των άλλων σε άρθρο της στην εφημερίδα Καθημερινή:
«Είναι καιρός για ψήφο που θα εξασφαλίσει τη συνέχεια της οικονομικής ανάκαμψης και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει συγκεκριμένα και απτά δείγματα μεταρρυθμιστικής ορμής και δυναμικής αντιμετώπισης των πολλαπλών κρίσεων και προκλήσεων. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με σταθερότητα, εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα».
 
Πηγή, κ. Δημήτρης Κόκκορης -mononews.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Συμβαίνει Τώρα-Τραγωδία: Ζευγάρι βρέθηκε Νεκρό μέσα στο σπίτι του

evosmos

Έγκλημα στη Νίκαια: Ο δράστης ταξίδεψε από Θεσσαλονίκη αποφασισμένος να σκοτώσει

evosmos

Βασανισμός 83χρονης στην Πρέβεζα: Είχε αποπειραθεί και πέρυσι να την βιάσει ο Πακιστανός

evosmos

Leave a Comment