ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Η 42χρονη πήγε τα παιδιά στο σχολείο και ο αστυνομικός την περίμενε

Με καραμπίνα πυροβόλησε και σκότωσε την πρώην σύζυγό του ο 38χρονος αστυνομικός και στη συνέχεια αυτοκτόνησε – Ήταν σε υπηρεσία άνευ όπλου
Η ΕΛΑΣ δέχθηκε κλήση για πυροβολισμούς περίπου στις 8:15. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 38χρονος και η 42χρονη είχαν πάρει διαζύγιο εδώ και έναν χρόνο, ενώ τα παιδιά τους, δύο αγόρια, είναι περίπου 10 και 12 ετών. Ο δράστης της γυναικοκτονίας και αυτόχειρας υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος (Υ.Τ.Ε.Β.Ε), στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, σε υπηρεσία άνευ όπλου, ενώ στο παρελθόν ήταν τηλεφωνητής στο 100 και είχε κανονικά υπηρεσιακό όπλο. Δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Άμεση Δράση, ενώ είχε μετατεθεί στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα.

Ο 38χρονος είχε κριθεί από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας ότι θα έπρεπε να υπηρετεί σε υπηρεσία γραφείου και άνευ όπλου, καθώς είχε κάνει χειρουργείο στον ώμο. Αυτό σημαίνει ότι ο 38χρονος μπορούσε μόνο να κάνει υπηρεσίες σε κάποια διοικητική υπηρεσία και όχι να είναι μάχιμος αστυνομικός.

Την περίμενε για να τη σκοτώσει

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος φέρεται να περίμενε την 42χρονη πρώην σύζυγό του να επιστρέψει στο σπίτι επί της οδού Κομνηνών στην Καλαμαριά, καθώς είχε συνοδεύσει τα δύο παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτούσαν. Τότε, ο ίδιος φέρεται να χτύπησε την πόρτα του διαμερίσματος και, όταν η γυναίκα άνοιξε, την πυροβόλησε με την καραμπίνα. Στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης και αυτόχειρας δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει τον χωρισμό του με την 42χρονη.

Κάτοικος της περιοχής, η οποία ζει σε πολυκατοικία που γειτνιάζει με αυτήν όπου διέμενε η 42χρονη, όπου έγινε το τραγικό συμβάν, αναφέρει ότι το πρώην ζευγάρι έμεινε στο διαμέρισμα τα τελευταία 3-4 χρόνια, καθώς η οικοδομή είναι καινούργια. Η ίδια πρόσθεσε ότι έχει να δει τον δράστη και αυτόχειρα περίπου έναν χρόνο στη γειτονιά. Τη γυναίκα, όπως λέει, την έβλεπε κατά διαστήματα, αλλά, όπως τονίζει, ήταν και οι δύο άνθρωποι απόμακροι και κλειστοί ως χαρακτήρες.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι γείτονες αλλά και η μητέρα του δράστη, που της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Ψυχολογική υποστήριξη στα ανήλικα παιδιά τους

Στο πλευρό των δύο ανήλικων παιδιών προκειμένου να τους παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το ζευγάρι φέρεται να είχε πάρει συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίζονταν οι μέρες και ώρες επικοινωνίας του δράστη και αυτόχειρα με τα παιδιά. Κατά τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, το εν διαστάσει ανδρόγυνο δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα ούτε υπήρχε καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για εις βάρος της απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πότε ανοίγουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση – Όλες οι ημερομηνίες

evosmos

“Ντρέπομαι για τους μισθούς που παίρναμε κάποτε, εσείς σήμερα παίρνετε ψίχουλα”

evosmos

Νίκος Οικονομόπουλος για την ακύρωση συναυλίας του στην Κέρκυρα: «Το θέμα δεν θα μείνει έτσι, θα έχει ανάλογη νομική αντιμετώπιση»

evosmos

Leave a Comment