ΕΛΛΑΔΑ

Η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Δεκέμβριο

Tα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο Δεκέμβριο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση παραμένει η ίδια με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 60 Euro/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.
Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση παραμένει η ίδια με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25Euro/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.
Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, το Δεκέμβριο, ξεπερνά συνολικά τα 34,7 εκατ. ευρώ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Γ.Τράγκας για Ν.Σύψα: «Ξεπέρασε τον εαυτό του – Όπου τον πετύχετε να τον… φτύσετε»

evosmos

Πόρος: Ένωση αστυνομικών κατά δημάρχου – «Να ζητήσει συγγνώμη πριν τον εκθέσουν τα γεγονότα»

evosmos

Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ η 38χρονη που δέχθηκε σιδερένιες ράβδους από τον σύντροφο της

evosmos

Leave a Comment