ΚΟΣΜΟΣ

Κατέγραψαν σε βίντεο την επίθεση φάλαινας όρκας στο σκάφος τους – Έκοψε το πηδάλιο με τα δόντια της!

Φάλαινες όρκες επιτέθηκαν σε καταμαράν στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ και κατάφεραν να καταστρέψουν και τα δύο πηδάλια του σκάφους, σκορπώντας τον τρόμο στο πλήρωμα της θαλαμηγού.

Τη στιγμή όπου μία από τις φάλαινες επιτίθεται στο… ανυπεράσπιστο σκάφος κατέγραψε με το κινητό του ένα μέλος του πληρώματος και το βίντεο ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram η εταιρία «Catamaran Guru» που εμπορεύεται σκάφη, τονίζοντας πως η όρκα δάγκωσε με μανία τα πηδάλια του καταμαράν!


Σύμφωνα με την «Daily Mail», το καταμαράν «Bali 4.8» μήκους 14,6 μέτρων δέχθηκε επίθεση από φάλαινες όρκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την παράδοσή του τον περασμένο Απρίλιο και, ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν και τα δύο πηδάλιά του. Σημείωσε δε πως κατά το τελευταίο διάστημα σημειώνονται αρκετά συχνά επιθέσεις από αυτό το είδος φάλαινας σε σκάφη που πλέουν στην περιοχή.

Ο καπετάνιος της θαλαμηγού επισήμανε ότι, σε αντίθεση με την προηγούμενη επίθεση φαλαινών που είχε αντιμετωπίσει το 2020, αυτή τη φορά το κοπάδι έδρασε πιο έξυπνα και αποτελεσματικά. Οι όρκες προσέγγισαν πιο ήσυχα το σκάφος και μέσα σε ελάχιστα λεπτά είχαν καταστρέψει και τα δύο πηδάλια. «Ήταν σαν να ήξερε ακριβώς τι έκανε. Δεν άγγιξε τίποτε άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μέτωπο του κακού έχουν δημιουργήσει Ελλάδα και Γαλλία στην Α. Μεσόγειο» – H Άγκυρα φτιάχνει «κλίμα»

evosmos

Τρόμος στον αέρα: Αποκολλήθηκε παράθυρο σε πτήση της Alaska Airlines (βίντεο)

evosmos

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Νύφη πήγαινε στο γάμο της με ελικόπτερο – Κατέγραψε καρέ καρέ τον θάνατο της όταν έπεσε

evosmos

Leave a Comment