ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα βρεφών: Στη φυλακή οι τέσσερις που προφυλακίστηκαν – Αρνούνται τα πάντα

Στις φυλακές θα αρχίσουν να οδγούνται οι τέσσερις που κρίθηκαν προφυλακιστέοι στην υπόθεση εμπορίας βρεφών από Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά. Πρόκειται για τον 73χρονο ιατρό, ιδιοκτήτη μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, 44χρονο εμβρυολόγο της μονάδας, την γραμματέα της δομής, καθώς και μία Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Εντός 18μήνου, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και να εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό η υπόθεση. Ο μαιευτήρας του Κέντρου, παραδέχθηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα πραξεις, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση, δόλος εκ μέρους του. Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστηρίζουν ότι δεν τελέσθηκαν οι κακουργηματικές πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορούμενους, οι οποίοι -όπως υποστηρίζουν- βοηθούσαν άτεκνα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.

Η δικογραφία είναι ογκοδέστατη και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, σε αυτήν περιλαμβάνονται διάλογοι που ενοχοποιούν τους κατηγορούμενους, ενώ υπάρχουν και μάρτυρες πρόθυμοι να καταθέσουν.

Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της παραποίησης ιατρικών δεδομένων, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σήμερα ολοκληρώθηκε ο τοκετός μιας ακόμα παρένθετης μητέρας, στη Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η Γεωργιανής καταγωγής παρένθετη μητέρα, γέννησε δίδυμα, τα οποία θα παραμείνουν στη Μονάδα Νεογνών του Ιδρύματος, μέχρι την ταυτοποίηση του DNA. Έτσι, στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται μέχρι και σήμερα τέσσερα συνολικά υγιέστατα βρέφη, από παρένθετες μητέρες που συνεργάζονταν με το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Μέχρι στιγμής, μόνο ένα ζευγάρι Αυστραλών, που είχε κάνει τις νόμιμες διαδικασίες υιοθεσίας για απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας, έχει ενδιαφερθεί για ένα από τα βρέφη. Προβληματισμό προκαλεί η ανυπαρξία ενδιαφέροντος των φερόμενων ως γονέων των υπόλοιπων βρεφών.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Χαλάει» αύριο ο καιρός: Πού αναμένονται βροχές & καταιγίδες – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

evosmos

Κορωνοϊός: Πάρτι σε βίλα στο Πήλιο – Από τον… ζηλιάρη πρώην μιας καλεσμένης το έμαθαν οι αρχές

evosmos

Κάστανο: Το σνακ με τα απίστευτα οφέλη

evosmos

Leave a Comment