ΕΛΛΑΔΑ

Νέο σκάνδαλο με γυρισμένα χιλιόμετρα μεταχειρισμένων -Ποια εταιρεία «πείραζε» τα κοντέρ

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς και παράδοσης προϊόντων φαίνεται να έχει επέμβει στους ολικούς χιλιομετρητές των φορτηγών και των βαν της, με σκοπό να τα πουλήσει ακριβότερα στην αγορά μεταχειρισμένου.

Πολλά από τα φορτηγά και τα επαγγελματικά βαν της FedEx που φτάνουν στο τέλος της «ζωής» τους, μεταπωλούνται και ορισμένα μετασκευάζονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες σε διάφορους άλλους σκοπούς, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικάνικων μέσων.

Πολλά από αυτά τα οχήματα μετατρέπονται σε φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, καθώς το μέγεθός τους και το ορθογώνιο σχήματα τους είναι ιδανικό για την δημιουργία καντίνας. Ωστόσο, η FedEx έχει έρθει αντιμέτωπη με μήνυση για την πώληση ορισμένων φορτηγών της, καθώς κατηγορείται για τη μεγαλύτερη απάτη γυρισμένων χιλιομέτρων στην ιστορία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η μήνυση αναφέρει ότι η FedEx αντικατέστησε τους ολικούς χιλιομετρητές σε πολλά από τα φορτηγά της με καινούργιους που έγραφαν μηδέν χιλιόμετρα, μετά τα χρησιμοποιούσε ξανά και αργότερα τα πουλούσε σε δημοπρασία με το πολύ 160.000 χλμ. στους ολικούς χιλιομετρητές.

Με τόσο χαμηλά χιλιόμετρα στο κοντέρ, τα φορτηγά της εταιρείας μεταφοράς και παράδοσης προϊόντων αποτελούσαν ευκαιρία και αρκετοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θεώρησαν ότι πήραν ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο φορτηγό σε τιμή ευκαιρίας.

Ωστόσο, τα πραγματικά χιλιόμετρα που είχαν διανύσει τα συγκεκριμένα φορτηγά ήταν έως και τέσσερις φορές περισσότερα από αυτά που ανέγραφε ο ολικός χιλιομετρητής την στιγμή της πώλησης, οδηγώντας έτσι τους αγοραστές των μεταχειρισμένων φορτηγών σε αμέτρητα μηχανικά προβλήματα που κοστίζουν πολλά χρήματα. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, τα μηχανικά προβλήματα ήταν πολύ σοβαρά και τα φορτηγά αχρηστεύτηκαν, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να καταρρεύσουν.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Α.Μπέος για τον κορωνοϊό: «Μου χορήγησαν το ίδιο κοκτέιλ φαρμάκων με τον Ν.Τραμπ και το ξεπέρασα»

evosmos

Έκθετος ο Θ.Βασιλακόπουλος – ΕΡΤ: «Η αστυνομία έκανε έλεγχο στην ταβέρνα και δεν υπήρξε καμία παράβαση»!

evosmos

ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΘ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΟΞΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

evosmos

Leave a Comment