ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Φέρμας-Σαν σήμερα πέθανε ο «μάγκας» της Λέσβου και του ελληνικού κινηματογράφου

Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1972 έφυγε από τη ζωή ο χαρακτηριστικότερος μάγκας του ελληνικού κινηματογράφου, ο Νίκος Φέρμας, που πρωταγωνίστησε σε 150 ταινίες.

Γεννήθηκε το 1905 στη Λέσβο και το πραγματικό του όνομα ήταν Νίκος Χατζηανδρέου. Μάλιστα, στην αλλαγή αυτή του ονόματός του οφείλει το γεγονός ότι δεν πήγε ποτέ στρατό, καθώς δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν για να τον καλέσουν.

Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το έκανε το 1948 σε ηλικία 43 ετών στην εμβληματική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται» με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Λογοθετίδη.

Από τότε, μέχρι το 1972 πρωταγωνίστησε σε 150 ταινίες, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους παραγωγικότερους ηθοποιούς του κινηματογράφου.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο άνθρωπος που κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών, ο Λαυρέντης Διανέλλος, με 195 ταινίες ξεκίνησε και εκείνος την καριέρα του με την ταινία «Οι Γερμανοι Ξανάρχονται».

Ο Νίκος Φέρμας έπαιξε σε δράματα και κωμωδίες, ενσαρκώνοντας τον ρόλους μάγκα ή ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου. Ειδική μνεία αξίζει η συνεργασία με τον Κώστα Χατζηχρήστο, αφού έχει παίξει στις περισσότερες από τις ταινίες του.

Ήταν παντρεμένος με τη χορεύτρια και ηθοποιό Άννα Παντζίκα.

Το αστείο περιστατικό με τον Σωτήρη Μουστάκα
Ο Νίκος Φέρμας δε δίσταζε να παραδεχτεί δημοσίως ότι λατρεύει να φουμάρει «χόρτο» και μάλιστα υπάρχει ένα αστείο περιστατικό σχετικά με αυτόν με τον Σωτήρη Μουστάκα.

Ο Κύπριος ηθοποιός πρωτόβγαλτος ακόμα στο θέατρο μοιραζόταν με τον Φέρμα το ίδιο καμαρίνι. Νεαρότατος και άβγαλτος καθώς ήταν ο Μουστάκας απόρησε κάποια στιγμή στον Φέρμα για το περιεχόμενο του τσιγάρου του, ρωτώντας τον τι είναι. Ο Νίκος Φέρμας τότε του έδωσε την απάντηση ότι ήταν φάρμακο για το στομάχι.

Λίγες μέρες αργότερα, κατέφθασε στο θέατρο με στομαχόπονο ο Μουστάκας και ζήτησε από τον συνάδελφό του μια τζούρα από το θεραπευτικό βοτάνι. Έκπληκτος ο Φέρμας, αντιλήφθηκε ότι ο Μουστάκας δεν είχε καταλάβει ότι κάπνιζε χασίς, όταν και γύρισε και του είπε χωρίς περιστροφές:

«Μα καλά, ρε Κύπριε, δεν κατάλαβες τι είναι; Χασίσι είναι»!

Δείτε βίντεο:

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 112 ΓΙΑ ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

evosmos

Η αναλυτική πρόβλεψη του καιρού για αύριο Τετάρτη 23/02/2022

evosmos

Αιγαίο: Σκοτωμένα βρέθηκαν άλλα δυο δελφίνια – Τουρκικά σκάφη καταγγέλλει η οργάνωση «Αρχιπέλαγος»

evosmos

Leave a Comment