ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που το αλιευτικό παίρνει επικίνδυνη κλίση

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό ναυάγιο με τους πρόσφυγες ανοικτά της Πύλου, το οποίο πραγματικά κόβει την ανάσα εξασφάλισε το MEGA.

Το βίντεο που αποκάλυψε το MEGA είναι ίσως το πιο σημαντικό στην υπόθεση και προέρχεται από τις κάμερες του σκάφους του Λιμενικού Σώματος που παρακολουθούσε τις κινήσεις του μοιραίου δουλεμπορικού με τους 700 τουλάχιστον επιβάτες που υπολογίζεται ότι έχει πάνω του.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί μερικές ώρες πριν τη μοιραία ανατροπή και βύθιση του αλιευτικού, ενώ επιχειρεί να λάβει τρόφιμα από τάνκερ.

Στο οπτικό αυτό υλικό αποτυπώνονται οι κλυδωνισμοί και η αστάθεια του σκάφους λόγω ακριβώς της υπερφόρτωσης και των μετακινήσεων των εκατοντάδων επιβατών.

Μάλιστα όπως φαίνεται λόγω της κλίσης οι επιβάτες που έχουν στοιβαχτεί στην έξω πλευρά σχεδόν ακουμπούν στη θάλασσα. Στο συγκεκριμένο ντοκουμέντο φαίνεται πόσο ασταθές ήταν το πλοίο λόγω της υπερφόρτωσης.

Καταλήγοντας θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Λιμενικού Σώματος δεν αποδέχονται με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπήρξε προσπάθεια ρυμούλκησης του σκάφους – όπως αναφέρουν ξένα Μέσα – και υπογραμμίζουν ότι το εν λόγω βίντεο αποδεικνύει πόσο ασταθές ήταν το πλοίο λόγω του ανθρώπινου φορτίου που υπήρχε πάνω σε αυτό.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Νέα Μάκρη: Σε εσωτερική αιμορραγία αποδίδεται ο θάνατος της 19χρονης εγκύου

evosmos

Τι είναι Nτελούλου;

evosmos

Παντρεύτηκαν μέσα στη φυλακή, χώρισαν 9 μήνες μετά: Ράκος η Σοφία Βόσσου με το ξαφνικό διαζύγιο της κόρης της

evosmos

Leave a Comment