ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρά βρέφη στην Αχαΐα: Κατέθεσε στην Αστυνομία η 23χρονη μητέρα

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που υπάρχουν στην υπόθεση του ανεξήγητου θανάτου των δύο βρεφών ηλικίας 2 μηνών και 20 ημερών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα τους πήγε στο αστυνομικό τμήμα στο Βραχάτι Κορινθίας ώστε να καταθέσει.

Η 23χρονη περιέγραψε τα συμπτώματα που είχε το 20 ημερών βρέφος πριν φύγει από τη ζωή. Το μωράκι είχε εισαχθεί αρχικά στο Καραμανδάνειο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, στην Αθήνα, στο οποίο νοσηλεύτηκε για ένα μήνα.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, η μητέρα κατέθεσε πως το μωράκι παρουσίαζε σπασμούς σαν αυτούς που έχει ένα άτομο με επιληψία ενώ πριν το θάνατό του είχε ακόμα μια κρίση σπασμών με τους γιατρούς να τρέχουν να το βοηθήσουν.

Ζητά τον διορισμό παιδιάτρων η δικηγόρος της 23χρονης
Η δικηγόρος της μητέρας, Ζωή Δημητριάδου είπε πως θα απευθυνθεί στην Εισαγγελέα κ. Αθανασοπούλου, η οποία είναι υπεύθυνη για την έρευνα που διεξάγεται, ώστε να διοριστούν δύο παιδίατροι οι οποίοι θα ορίσουν τις πιθανές αιτίες και την συμπτωματολογία της ασθένειας που διαπίστωσε ο παθολογοανατόμος και το αν μπορεί τα συμπτώματά της είναι εμφανή ή όχι. «Τα συμπτώματα της διάμεσης πνευμονίτιδας παιδικής ηλικίας μπορεί να μην είναι εμφανή», είπε η δικηγόρος.

Παράλληλα, η ίδια ανέφερε πως για την υπόθεση θα ζητηθεί να καταθέσουν και οι γιατροί που χειρίστηκαν το περιστατικό.

Τέλος, η κ. Δημητριάδου θέλησε να βάλει ένα τέλος σε όσα ακούγονται ότι περί πιθανής εισρόηφησης ως αιτίας θανάτου του βρέφους.

Όπως ανέφερε, απευθύνθηκε σε παιδιάτρους, οι οποίοι την ενημέρωσαν πως αν κάτι τέτοιο φανεί κατά τη διάρκεια της εξέτασης στους ιστούς, είναι υποχρεωτικό να καταγραφεί και να γίνει αναφορά στο πόρισμα. «Τέτοια αναφορά δεν υπάρχει» τόνισε η Βούλα Δημητριάδου.

H αποκάλυψη της Νικολούλη
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τους θανάτους δύο παιδιών, 20 ημερών και 2 μηνών, της ίδιας οικογένειας από την Αχαΐα, σε μια υπόθεση που ήδη η Εισαγγελία Εφετών Πατρών έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Χθες, η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αποκάλυψε τα αίτια του θανάτου του πρώτου βρέφους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του μωρού οφείλεται σε πνευμονίτιδα που προκλήθηκε από εισρόφηση, όπως αναφέρεται στην ιστολογική εξέταση που έγινε στο 19 ημερών κοριτσάκι. Στις τοξικολογικές εξετάσεις του βρέφους δεν προέκυψε κάτι.

Όσον αφορά στο δεύτερο κοριτσάκι της 23χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου, ηλικίας δύο περίπου μηνών, οι γιατροί στο «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύτηκε για ενάμιση μήνα, είχαν κάνει μέχρι και τοξικολογικές εξετάσεις χωρίς να βρουν κάτι το ιδιαίτερο. Αυτός είναι ο λόγος που ζητήθηκε να γίνει νεκροτομή και περαιτέρω έλεγχος με ιστολογικές εξετάσεις. Μάλιστα το παιδιατρικό Νοσοκομείο προχώρησε και σε γονιδιακό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτή είναι η αιτία θανάτου του δύο άτυχων παιδιών.

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη επικοινώνησε με το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών, όπου η νεαρή γυναίκα γέννησε το πρώτο της παιδί και από εκεί τους ενημέρωσαν ότι όταν το παιδί πήρε εξιτήριο ήταν καλά.

«Το παιδί γεννήθηκε 1η Ιουνίου του 2022. Έμεινε περίπου 6-7 μέρες και μετά πήρε εξιτήριο. Όλες οι εξετάσεις του ήταν φυσιολογικές όταν πήρε εξιτήριο από εμάς. Το παιδί ήταν καλά. Ως είθισται δύο μέρες μετά το εξιτήριο, έγινε επανέλεγχος στο νεογνό και διαπιστώθηκε πως ήταν απόλυτα καλά. Από την μονάδα νεογνών του νοσοκομείου συστήθηκε για τις όποιες επιπλέον εξετάσεις του νεογνού να γίνουν με ραντεβού στο Καραμανδάνειο. Δεν φεύγει ποτέ παιδί από εμάς, αν δεν είναι καλά», ανέφεραν πηγές στο «Φως στο Τούνελ».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Θεμιστοκλέους – Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για την 2η δόση όσων έχουν κάνει Johnson & Johnson

evosmos

Απτόητος ο Κασσελάκης από τις έντονες αντιδράσεις για το ερωτηματολόγιο – «Δεν μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία»

evosmos

Θεσσαλονίκη: Μαγαζί χρέωσε μέχρι και τα παγάκια στο ποτό

evosmos

Leave a Comment