ΚΟΣΜΟΣ

«Νεκρός λόγω καρδιακού»: Οι Ρώσοι ξεφτιλίζουν όσους…«πεθαίνουν» τον Πούτιν κάθε εβδομάδα

Βρίθουν ρεπορτάζ και δημοσιεύματα για την υγεία του “μισητού” Πούτιν.

Κατά καιρούς διάφορα τέτοια ανυπόστατα ρεπορτάζ έχουμε δει να “παίζουν” και σε ελληνικά μέσα.

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τακτικά τέτοιες δηλώσεις ως ψευδείς, λέγοντας ξανά και ξανά ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του.

Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να βρει καμία απόδειξη ότι η υγεία του Πούτιν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όσον αφορά μάλιστα τις…«πηγές» των δυτικών πρακτορείων, εκεί αρχίζει το γέλιο. Είτε επικαλούνται…«ειδικούς» που κάνουν διαγνώσεις από τα βίντεο που κατά καιρούς βγαίνουν με τις δημόσιες εμφανίσεις του Πούτιν είτε από μη αξιόπιστες «ρωσικές πηγές» στο διαδίκτυο.

Είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης που έχουν…«πεθάνει» πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλον.

Τι μεταδίδει σε ρεπορτάζ του το Russia Today:
Την Παρασκευή, η Daily Mail δημοσίευσε ένα άρθρο με τον σκανδαλώδη τίτλο: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ΔΕΝ πέθανε: Το Κρεμλίνο αρνείται τα “ψέματα” ότι ο Ρώσος τύραννος, 71 ετών, πέθανε στο πολυτελές παλάτι του δάσους Valdai – εν μέσω ισχυρισμών για πραξικόπημα που βρισκόταν σε εξέλιξη στη Μόσχα».
Παρόμοιες fake ιστορίες εμφανίστηκαν στον δυτικό τύπο η μία μετά την άλλη. Αυτό τελικά ανάγκασε τον γραμματέα Τύπου του Ρώσου προέδρου να αποκαταστήσει την αλήθεια. Την Τρίτη, ο Πεσκόφ είπε ότι οι φήμες για προβλήματα υγείας του Πούτιν ήταν αβάσιμες.

«Είναι μια χαρά. Πρόκειται για ακόμα μία fake είδηση».

Η επίσημη διάψευση, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει τη συντακτική πολιτική των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Κάνοντας το ίδιο λάθος, οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να παραθέτουν ένα κανάλι που έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι οι «εσωτερικές πληροφορίες» του είναι εντελώς αβάσιμες.

Η πηγή που αναφέρεται τακτικά από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι ο λογαριασμός Telegram General SVR (το SVR είναι το ρωσικό ακρωνύμιο του Foreign Intelligence Service). Δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2020 και άρχισε αμέσως να δημοσιεύει σχετικά με την υποτιθέμενη κακή υγεία του Πούτιν.

Το βράδυ της Πέμπτης, δημοσίευσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πέθανε απόψε στην κατοικία του στο Βαλντάι. Στις 20:42 ώρα Μόσχας, οι γιατροί σταμάτησαν τις προσπάθειες ανάνηψης και διαπίστωσαν τον θάνατό του. Τώρα οι γιατροί είναι κλειδωμένοι στο δωμάτιο με το πτώμα του Πούτιν, κρατούνται από την υπηρεσία ασφαλείας του Προέδρου <…> Τα μέτρα ασφαλείας [για την προστασία] του πτώματος του Προέδρου έχουν ενισχυθεί. Ενεργές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Οποιαδήποτε προσπάθεια να περάσει ο σωσίας ως Πρόεδρος μετά τον θάνατο του Πούτιν θα οδηγήσει σε πραξικόπημα».

Αυτό το κανάλι Telegram είναι επίσης δημοφιλές μεταξύ ορισμένων Ρώσων, ειδικά μεταξύ των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης.

Ο μυστηριώδης “General SVR” προσκλήθηκε ακόμη και ως καλεσμένος από δημοφιλή κανάλια YouTube. Στα βίντεο αλλοιώθηκε η φωνή του άνδρα που παρουσιάστηκε ως Βίκτορ Μιχαήλοβιτς. Η δημοσιότητα, ωστόσο, έπαιξε ένα σκληρό αστείο στον δημιουργό του καναλιού. Αποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητα του ατόμου που επικοινώνησε με τους συνεντευξιαζόμενους.

Αποδείχθηκε ότι ήταν ο Βίκτορ Ερμολάεφ – μέλος της κοινότητας δικηγόρων της Ουκρανίας, ο οποίος κατάγεται από το Χάρκοβο. Πηγές του ρωσικού RT σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου επιβεβαίωσαν επίσης αυτές τις πληροφορίες.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ουαλία: Εντοπίστηκε μυστηριώδες θαλάσσιο θηρίο τεσσάρων τόνων με μήκος επτά μέτρα – Δείτε φωτογραφίες

evosmos

Φλόριντα: 37χρονος απήγαγε έφηβη που γνώρισε στα social media – Τη νάρκωσε και τη βίασε

evosmos

Η ΕΕ «χαϊδεύει» την Τουρκία για Αγία Σοφία και αν.Μεσόγειο: «Συνεννοηθείτε – Οι κυρώσεις δεν αποτελούν πολιτική»

evosmos

Leave a Comment